Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr fasády

Od: martin12* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, na léto plánujeme natřít fasádu chalupy, kterou děda odjakživa natíral vápnem s přídavkem žluté barvy. Jakou barvu doporučujete koupit? Nemám s tím žádné zkušenosti (doma jsem zatím vždy jen maloval bílou barvou). Kupují se už rovnou hotové barevné fasádní barvy nebo se musí míchat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, když jde o venkovskou chalupu a děda to tak dělal, tak nechcete zůstat u toho osvědčeného (a levného) vápna? Podívejte se viz odkaz - stále se prodává a už připravené k nátěru. Zdravím!

het.cz/...

doplněno 08.03.16 14:10:

martin12 - ano, myslím, že by neměl být problém s obarvením dle potřeby. Pokud budete kupovat v kamenném obchodě, tak Vám jistě poradí i tam.

doplněno 08.03.16 14:22:

martin12 - ještě poznámka. Pokud se rozhodnete pro vápenný nátěr (nebo i vápno), tak si dejte pozor na oči, resp. chraňte si je před cákancem do oka.

martin12*
hodnocení

To by bylo asi nejlepší.

A pokud si koupím tento vápenný nátěr, který má bílý odstín, tak jak docílím žluté barvy? Koukal jsem, že mají nějaké tónovací barvy. Tzn., že si jí koupím ve žlutém odstínu a přimíchám jí do toho bílého vápenného nátěru?

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
u všech venkovských stavení bývalo dobrým zvykem mít jámu v zemi s hašeným vápnem - nemáte ji tam někde taky?
Pokud ne, zkuste se zeptat po sousedech, jestli někdo nemá kbelíček hašeného vápna navíc - kupovat vápno na malování v obchodě je docela finanční luxus.
Co se týká odstínu (barvy) - pro vápenné nátěry se používají zvláštní barvy, protože normální tónovací barvy vápno sežere. Kdysi se ty barvy do vápna prodávaly pod názvem Fronton a jak jsem si ověřil prodávají se stále (což mne samotného docela překvapilo).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]