Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám dotaz. Je možné lepit ytong na hladkou dlažbu (interierovou), pokud ano čím a jak? Potřebuji postavit příčku (přepážku) cca 90 cm dlouhou a 120 vysokou mezi nosnou stěnou a cihlovým sloupem. moc děkuju
není problém!
a tu příčku "zpevni" např. nějakou kulatinou do toho sloupu a té nosn. stěny
doplněno 07.08.09 23:39:a lepit? by myslím stačilo i klidně i lepidlo na obkl. co na to říkáte vy, odborníci?
to ano, a zato vám všem tady moooc děkuji a díky vám jsem si z velké části doma zrekonstruoval byt
P.S. ale to triko bych stejně chtěl a kydby mi nebylo tak bych ho dal dceři (5 let)
moc vám děju za rady a ještě jeden dotaz. Druhou etapou stavby te příčky mělo být nalepení cihlových pásků, ale trochu si pohrávám s myšlenkou, že bych tu zídku postavil z cihel rovnou, Je tu ovšem zase ten problém s tím, jak cihly připevnit k hladké dlažbě. Poradíte mi ještě v tomto? Díky
Úplně stejně, jako v předchozím případě. Jen můžeš navíc zavětrovat první řadu cihel i do podlahy, stačí na celou délku ve dvou bodech.
díky za odpověď a ještě upřesnění. Pochopil jsem, že první řadu cihel mám k podlaze připevnit lepidlem na dlažbu přímo a pro větší stabilitu zpevnit dvema kulatinama. Když chci mezi dalšími řadami cihel spáry, mám už použít nějaký typ malty nebo jiný typ lepidla než na dlažbu? Omlouvám se, jsem v tomhle amatér a nechci si jednou příčkou zničit pěkný byt, tak se raději ptám
První řada Ytongu se dá na obyčejnou maltu protože malty můžete dát větší vrstvu jako peřinu ve které se blok snadno srovná do roviny a rychleji to tuhne. Další řady se už lepí na cementové lepidlo kterého se nanáší maximálně 3mm. Když budete mít perfektně srovnanou první řadu do malty která tuhne rychleji než lepidlo, pak je další práce rychlejší a přesnější. Když máte první ředu perfektně rovnou, pak není důležité ji jakkoliv fixovat žádnýmy nesmysly jako nějaká pitomá kulatina. Svislice prostě nepadá. Kaotvíse až třetí řada pomocí plíšků nebo kulatiny která se dává jako kotva vodoorovně do okolního zdiva. To se vyvrtá dírá vezne se ta kulatina a namočí se do lepidla a vsune se do vyvrtaného otvorutak aby jí bylo ve zdi tak 10cm a koukalo ji tak 20cm. Na první řadu se prostě kulatina nedává na žádné fixování... Kubinec nakreslil pěkný obrázek. Chce to pečlivost a myslet hlavou a pak se ani nenadřete
jen doplním... není nutné zed pevně připoutat k podlaze... dokonce je lépe vložit mezi podlahu a první řadu korkový nebo gumový pás pro odhlučnění.
za tu kulatini v první řadě se omlouvám !
no je to už cca 3/4 roku co už "nezedničím" doma , tak jsem zapoměl!
jen taková "věcná"
Manželka nedávno, prohodila , že by nebylo špatné JEŠTĚ udělat úplně novou podlahu v ložnici! (tj. vytrhat parkety, srovnat podlad a pak položit plovoučku)
Ono by to neměl být problém, poněvadž díky vašim radám bych to už zvládl "levou zadní", ale když si představím ten bordel a kolik prachu co byl kolem
v bytě, tak jsem ji "uzemnil" tím, že necháme tam koberec, JE "TEPLEJŠÍ"
a bylo HOTOVO!
, kubinče, manželka chce opět novou podlahu, nechcete novou manželku. Třeba to vyjde levněji a méně pracně?
podlaha se v ložnici nedělala, tak se ji nedivím .
a měnit manželku co mám? NIKDY
bo se mnou by žádná jiná ženská nevydržela
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.