Nejste přihlášen/a.
Pokud se nepletu, tak se pro tyto případy ohdad dělá srovnávací metodou. Metoda je to dost neexaktní a pro odhadce volná, nicméně to, že je to po rekonstrukci a zateplené BY tam mělo být NĚJAK zohledněno.
Radši ale zvedněte telefon a odhadce se natvrdo zeptejete, jestli to zohledňoval a jestli by byl odhad vyšší, kdyby to mělo štítek.
Nevím s čím to odhadce srovnával, ale takto rekonstruovaný RD je i za 1,3 mil IMHO levný (samozřejmě dle lokality a pokud to má podlahovou plochu alespoň 60 m^2).
Holt blbá peněžní instituce - já na odhad taky spěchal, obvolal jsem seznam odhadců, co mi dali a ten, co měl čas nejdřív to udělal. V odhadu je cituji: "Dle sdělení makléřky RD paní xxyy je za převod nemovitosti sjednána cena 1 234 567 Kč. Vzhledem k poloze, stavu,...(vynechávám) se cena jeví jako dosažitelná."
Pak jsou tam nějaké další kecy vč. srovnávací metody (domy jsou vzaty z těsné blízkosti!) a nakonec je vyčíslena cena nemovitosti přesně na kupní cenu 1 234 567 Kč.
Zkrátka když banka nechce půjčit, tak je to problém. Řešení je najít si jiného odhadce, protože toho stávajícího asi nepřesvědčíte o omylu. Možná je taky změna banky, protože jste stejně v počátcích veškerého vyřizování...
Štítek stojí méně, ale je to opravdu záležitost prodávajícího, musí Vám ho při kupní smlouvě předložit (jsou vyjímky dům postaven před r. 1947, absence rekonstrukce pláště atd). Štítek ale nesouvisí s odhadem. Ve chvíli, kdy chodí odhadce z banky většina lidí ještě štítek nemá. Vy si chcete vzít od banky 100% hypotéku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.