Nejste přihlášen/a.
Drazí rádcové,
koupila jsem zběratelské plastové figurky z druhé ruky a bohužel minulý majitel byl kuřák :o(
Po chvíli váhání jsem je prohnala teplou vodou s mýdlem, pomohlo to. Jak byli cítit už z 1 metru, tak teď nejsou, ale když k nim přímo přičichnu, tak tam ten zápach stále je.
Máte nějaké doporučení čím je vyčistit? Jaký je to přesně plast nevím. Není to ten úplně tvrdý, některé části figurek se dají i ohnout.
Voda a mýdlo jim neubližilo, ale bojím se experimentovat s nějakou ostřejší chemikálií.
Řešil jste někdo podobný problém?
Zdravím,
namíchejte si saponát (třeba Jar) s vlažnou vodou v poměru cca 1:1 (tj. poměrně hodně koncentrovaný, ale tak, aby byl tekutý) a kartáčkem na zuby figurky prostě umyjte. Po umytí opláchnout a nechat uschnout.
Kouř totiž dělá na předmětech mastný film, který je potřeba odstranit. Jako kuřák už jsem odzkoušel na různých věcech (skly aut počínaje, přes okna v bytě, plastové modely a třeba monitory a skříňěmi pc konče) ledasco (ředidla a pod.) a voda se saponátem se mi zatím jeví jako nejlepší, kromě jiného třeba na skle pak nejsou šmouhy jako od rychle vysychajících ředidel. Některé barvy (nátěry) a plasty (typicky pc skříně) ale mění svoji barvu (žloutnou) a to vyčisit nelze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.