Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamna s podivným ležením

Od: diesel3* odpovědí: 14 změna:

Zdravím tohle video

sem objevil vypadá to ve finále jako zajímavý místo například na ležení,ale funguje to a muže to tak být? Docela by se mi to libilo pokud by se to obložilo kachlema nebo něčím,ale nějak se mi to nezdá jak pak čištění toho kouřovodu a jestli to vubec bude hřát nebo,aby to nehřálo až moc.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zakus*
hodnocení

1x

Jestli to nemají na svědomí tihle 2 týpci.

Kamna s podivným ležením

hodnocení

1x

Nerozumím technickému provedení, co se týká trubek, ale já bych to nechala duté a navrch překlady, aby se tam čloivěk k těm trubkám v případě potřeby dostal.

uska*
hodnocení

0x

Udivuje mne, že v "posteli" jsou kouřová kolena s čistícími klapkami a pak vše zalito - zazděno. To mi hlava nebere. Pokud by to vůbec hořelo - kouř by musel napřed jít nahoru, pak dolů, pak na ležato a opět nahoru. Na to vám snad odpoví odborníci, za mě NE.

diesel3*
hodnocení

Nad těma čístícíma kolenama a pak zalito sem se taky divil,ale pokud by to šlo nějak upravit dokázal bych si to představit pokud by to bylo užší i jako lavici ke stolu zaroveň jako ležení.

stonek*
hodnocení

0x

Nezdá se mi to jako dobré řešení s tím komínem, funkční to může být snad jen se spalinovym ventiláterem minimálně na zátop. Potom ta nemožnost regulace, kdyby tam byla podlahovka s ventilem, bylo by to o hodně lepší řešení. Takhle se musí intenzta i doba topení přizpůsobovat aby se to nerozpálilo.

hodnocení

0x

Tak větší hovadinu už jsem dlouho neviděl. V tomhle se Vám nikdy nepodaří zatopit. Přirozený tah studeného komínu nedokáže protáhnout spaliny proti gravitaci, musel by při zatápění být použit ventilátor. To zná každý, kdo se někdy pokoušel zatápět v kamnech se složitějším tahem (v těch bývají různé zatápěcí klapky, kterými se spalinová cesta přepíná podle potřeby).

Ale dejme tomu, že se Vám nějakým způsobem zatopit podaří. V případě, že máte komín s dostatečně silným tahem, fungovat to jakš-takš bude. Ovšem jen do doby, naž se zabetonované potrubí zanese sazemi. To může trvat (podle kvality paliva) odhadem tak půl roku. Ona všelijaká ta kachlová kamna a pece mají řadu všelijakých čistících a kontrolních dvířek a průduchů, ktaré tam rozhodně naši předci nedělali pro srandu králíkům. Vy ale budete muset vzít zbíječku, celé to zbourat, vyměnit zanesené a pravděpodobně i zkorodovamé plechové roury a vše postavit znova.

A to nemluvím o tom, že se Vám pod tenhle paskvil kominíci při povinné pravidelné kontrole nikdy nepodepíšou.

jendad
hodnocení

0x

tak souhlasím s předřečníky :) . Špatné zatápění - asi budete každý rok malovat :) . Další problém bude asi rozdílná roztažnost kovových trubek( u horkovodu se dělá dilatační U) . Takže ten soklík počase bude roztrhaný . Další věc , při zatápění to bude dehtovat . Spaliny se budou hodně ochlazovat . A u dřeva je cca 15 až 20% vody (2 roky vyschlé) . A v těch trubkách se to bude srážet a reznout (jak výfuk u auta , než se po 20 kilometrech ohřeje) . A tak ten dehet vám po pár letech začne prolézat těmi trhlinami.

Rozumější mě příjde klasicky kouřovod nahoru s klapkami jak to má zde -

Po zahřátí komína jen přepnete klapku do akumulace .

diesel3*
hodnocení

Mě práve šlo spíš udělat něco,kde by se dalo i ležet a co udělat napřiklad obdelník velikostí akorát na ležení,v cca metru udělat vstup na kouřovod,aby neklesal dolu vnitřkem vést kouřovod,kde by byl vyměník na kouřovod dostavět to do potřebné výšky a udělat strop a druhou stranou to napojít na normal komín?

hubas*

Letmo bych to viděl asi následovně:

-Základem je mít kamna se zadním odtahem spalin a ne horním.

-Výška akumulační "ložné" plochy by měla být ve výšce kamen nebo vyšší, aby spaliny neproudily dolů.

-Vyzdil bych to z klasických plných cihel, klidně starých (akumulační hmota)

-Osadil bych jeden kus vymetacích dvířek (litinová-z kamen)

diesel3*
hodnocení

Takhle by to mohlo jit nejhorší že člověk nikdy neodhadne jak to dát hluboko do betonu,aby to člověku nespálilo zadek.a pak jak to bude hořet,když kouřovod bude počítám 350cm jen tím ležením,k tomu minimálně 3-4 kolena.

diesel3*
hodnocení

A nebo co kdyby se to udělalo dutý,do jedny stěny udělal přesně otvor pro kamna a zapustit je dovnitř do stěn udělat vetrací mřížky? aspoň bych schoval trubky k vymeníku pokud bych ho napojoval.

hodnocení

0x

Bude to hřát až po delší době provozu kamen a bude to chtí mooooóc velký komínový tah.

hodnocení

0x

dam ti dobrou radu,pod plochu na lezeni NIKDY neinstaluj zadny topny system.nedalo by se tam lezet.vlastni zkusenost.

doplněno 19.03.16 09:18:

Na videu prakticky stejný nesmysl (možná s lepšími tahovými poměry, splodiny nejsou nuceny proudit směrem dolů), jako v původní otázce, jen s ještě omezenější možností čištění (ten jeden čistící otvor to nevytrhne).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]