Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,od pulky března budu bydlet už jinde ale trvalý pobyt budu mít u rodičů,jelikož mi pronajímatel nechce dát trvalý pobyt (bude to i ve smlouvě) to mi nevadí povinný to bude až od roku cca.2018
Jak tedy udělat aby za mě rodiče neplatili jednou ročně odvoz odpadu?Když tam nebudu bydlet ale budu tam hlášený?Předem děkuji
Proč by vaši rodiče měli za vás platit? Zaplaťte si to sám. Ostatně, když vaši rodiče nezaplatí, obec od nich získá vaši adresu a vyzve vás osobně k zaplacení. A pak je to notoricky známé. Nezaplatíte, najde vás exekutor.
Jak to tedy lidé dělají když bydlí jinde a nemají tam trvalé bydliště?To jako platí třěba dvě popelnice?
Mases, podobné téma se zde řeší často. Pokud platíte paušál ročně v obci, musíte platit tam, kde máte trvalý pobyt. Něco jiného je, když máte sjednanou službu za svoz popelnice. Přesně dle vyhlášky Vaší obce.
Takže musíte platit u rodičů roční poplatek.
No přemýšlím no s tou popelnicí by mi to až tak nevadilo
ale dnes jsem byl právě na prohlídce toho bytu k pronájmu a domluvil se s makléřem že do příští soboty připraví smlouvu,ale ted čtu samá negativa na realitku M*M *******
Mohu makléři zavolat že to neberu?Nic jsem neplatil ani nepodepsal
Dohodl bych se s majitelkou soukromě
díky
Obejít realitku můžete, ale očekávejte, že si to realitka nenechá líbit. Jen tak, sama od sebe by nenabízela nějakou nemovitost k pronájmu. Tedy jí někdo zaplatí.
no tak to nechám tak sice přišel makléř o pul hodiny později ale vypadalo to celkem seriozně noo
Předně je nutné kontaktovat pronajímatele, domluvit se na podrobnostech nájmu, smlouvě atd. Ověřit si, že osoba které platíte je skutečně oprávněná vám něco pronajímat a inkasovat za to. Makléř nenese za nic žádnou zodpovědnost. To je zprostředkovatel, kterému, pokud budete bezmězně věřit, vás může připravit o nemalé peníze, např. špatnou nájemní smlouvou, kterou v dobré víře podepíšete. Realitka nenese za nic odpovědnost.
Taky pronajímám, i přes realitky. Občas se stane, že zájemce obejde ralitku a dohodne se se mnou přímo. Realitce se to jistě nelíbí, přišla o poplatek ve výší jednoho nájmu.
Sice se na mne chvilku zlozí, pak jim dohodím další pronájem a jsou spokojeni. Pro Vás žádné sankce nehrozí.
JJ děkuji zatím to nechám a počkám si jak bude vypadat smlouva,zajímá mě hlavně jestli tam bude platba rozdělena na nájem a služby,sice je vše psané na majitelku takže jí bych poslal 7500kč a o víc se nestaral ale nevím jestli si mám ohlídat kolik platím nájem kolik vodu el.,plyn atd
Tak nakonec jsem vycouval
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.