Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezavé radiatory

Od: lucie* odpovědí: 9 změna:

Proč to ty radiatory dělají?když jsme se nastěhovali byly nové,teda aspoň já byla první kdo je natíral-barvou na radiatory.Bylo poznat,že nejsou"zakypané"barvou a celkem vypadaly dobře,bez rzi...po roce to vyskočilo,tak jsem je očistila a znovu natřela ta místa no a jsou tam znova a snad ještě víc.Pomůže to natřít Hammeritem?nebo proč to vlastně dělá?

Rezavé radiatory

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

1x

Pronikání rzi je způsobeno zřejmě nějakou netěsností např. vlivem náhodné zvýšené teploty při topení. Po ochlazení se vzniklá spára může stát místem prosáknutí vnitřní otopné vody. Stačí místa odřít úzkým drátěným kartáčem a pak štětečkem aplikovat bezoplachový odrezovač. Po zaschnutí opět štětečkem naředěnou barvou na radiátory natřít ošetřený spoj. Naředěná barva zalije prostor spoje a mělo by to být OK.

hodnocení

0x

Dobrý den,

než natřete místa, která reznou, musíte je důkladně obrousit ocelovým (nejlépe úzkým) kartáčem. Poté na tato místa aplikujte základní nátěr na kov - nejlépe bílý, ale můžete i šedý a poté teprve vrchní nátěr na radiátory. Problém také může být v netěsnosti mezi články, takže se Vám rez může časem objevit zase. Zkuste a uvidíte. Hodně zdaru! :)

doplněno 05.03.16 13:04:

Chápu. Ale jak jsem psal. Obrousit rez ocelákem až na čistý kov, natřít základem na kov (bílým, šedým), nechat zaschnout a poté až aplikovat barvu na radiátory.

lucie*
hodnocení

...to už jsem právě udělala,i na fotce jdou vidět světleší místa(barvou na radiatory)...no a vyskočilo to znova,snad ještě víc.Předtím jen jedno,dvě žebra,ted skoro všechny.

lidus*
hodnocení

0x

Odrezit a použít kvalitní krycí barvu na radiátory, základovku + povrch. Natírali jsme mnohem horší na chalupě, manžel je ale oddělal a pracoval na dvoře, odrezil a 2x nastříkal základovkou a pak 1x vrchní barvou, nadávala jsem, že barva byla drahá ale na stříkání ji nebylo moc potřeba. Hezký den.

hodnocení

0x

tak to prostě oxiduje kov, máme stejný problém, kdysi jsme to natřeli a byly moc pěkné

a už jsou zase ošklivé. Je s tím hrozná práce. Korozi napomáhá sušení prádla na radiátorech.

pohanka*
hodnocení

0x

Na radiátory je speciální narva, právě takto nazvaná, ale já používám pouze ředitelnou vodou. Radiátory se natírají zásadně mimo topnou sezonu. Jinak každá barva na topení se tzv. vypaluje, tedy ztenčuje a i pracuje a vystupuje rez, jak máte na fotce. A litinové topení toto dělá velmi rádo.

Jinak jsem Hammerite používala v dílně, a ačkoliv píšou dobrá barva na rez, já jsem s ní nikdy nebyla spokojená a i byla jinak drahá.

Práci Vám nezávidím, je to strašně pracné, nejlepší je opravdu žebra sundat.

hodnocení

0x

Jedná se o vzlínání vody mezi články. Neřešitelné, resp. nátěrem to nezastavíte. Překrytím jakoukoliv barvou zamezujete samovolnému odpařování vody, která nemá kam "utéct" a radiátor rezne. Jakýkoliv nátěr tuto situaci jen zhorší. Radiátor je na výměnu, pokud vám to reznutí vadí.

jenda2*

Mě to například fungovalo. Jestli ale nejde a samotížný systém ale přetlakový, tak pak máte pravdu.

otakar*
hodnocení

0x

Podle mého to vypadá, že vaši předchůdci na radiátorech(bez pořádného nátěru!) sušili prádlo. Máte-li možnost, nejdříve mimo topnou sezónu důkladně očistit korodované části, nejlépe ruční bruskou/flexkou s drátěným kotoučem, odrezit, opláchnout, odmastit a potom základní nátěr syntetickou barvou 2x, následně vrchní syntetikou na radiátory 2x, každou vrstvu nechat vyschnout, vyzrát, chránit před znečištěním. Nebo demontáž, otryskání, nástřik ... peněz jak želez.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]