Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sjednání možnosti vypovězení podnájmu?

Od: mar* odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu.

Získal jsem místo u jedné firmy, kvůli níž se potřebuji přestěhovat do krajského města.

Mám v plánu si pronajmout pokoj, tedy podnájem. Bude to můj první. Nemám s tím žádné zkušenosti.

Jelikož budu pracovat s velmi brzkými ranními nástupy kolem 4 hodiny ráno, potřebuji takový podnájem, kde bude klid na spaní už i večer. Samozřejmě se na to budu ptát pronajímatelů, již když je kontaktuji telefonicky poprvé.

Ale potřebuji mi také jistotu. Třeba možnost vypovězení nájemní smlouvy, kdybych tam neměl klid ke spaní?

Četl jsem že se nájemní smlouvy sepisují na dobu určitou - na jeden rok.

Zle ji vypovědět i přečasně? Běží pak nějaká výpovědní lhůta? Sankce?

Prosím o rady jak si to ošetřit.

Děkuji mnohokrát

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, máte poněkud specifický požadavek a zřejmě to nebude pro žádného pronajímatele moc atraktivní. Večer budete omezovat Vy jeho (vyžadováním klidu) a brzo ráno (v noci) budete budit pronajímatele použitím např. WC a vařením snídaně.

Tedy, pokud bude v tom bytě (domě) bydlet i někdo jiný. Nájemní vztah upravuje NOZ a tam najdete vše potřebné (výpovědní dobu apod.). Sankce již NOZ nepřipouští. Náj. smlouva na dobu určitou může být i na několik měsíců a potom ji případně obnovit, resp. prodloužit. Náj.

smlouvu lze ukončit i dohodou. Zdravím!

hodnocení

1x

Přidám se k Benovi, požaduejte nadstandartní bydlení, ohledně klidu. NIKDO Vám nezaručí, že budete mít klid na Váš spánek, třeba ve 20 hodin. Vždyť nad Vámi se můžou děti chystat taky na spánek, trochu hlučněji, nežli čekáte vy.

Já taky pronajímám byty, na Váš dotaz bych sdělil, musíte si hledat jiný podnájem, páč Vám nezajistím jako pronajímatel, to co požadujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]