Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení z bytu-domu

Od: zavinac® odpovědí: 10 změna:

zdravím.. můj syn se rozvádí ,žena si našla jiného muže a každdý má jedno dítě.Syn ještě nemá od soudu určení u koho bude ta holčička o kterou se stará a chodí do první třídy.Manželka se odstěhovala do pronájmu,již tam bydlí ccapůl roku.A jak píši bydlí v domě sám s holčičkou.Manželka s tím souhlasí,že budou mít každý jedno dítě.Jedná se mi o to,jestli může syn vyměnit zámky v domě ,jelikož ona již tam nic nemá,vše už si vzala.Syn nechce již aby tam volně chodila jelikož nemá proč.Dítě jí vozí každý pátek a tudíš jsou holky spolu,A v neděli pro ni přijede a odveze si ji do domu.On bydlí na vesnici a ona ne.Syn jí kupuje ten byt ,ve kterém nyní ona bydlí.Takže jsou již delší dobu od sebe a jak jsem psala,jedná se mi o předání klíčů a změny trvalého bydliště. děkuji za odpověď,,.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Já bych napřed vyřešila trvalý pobyt (stačí, aby se manželka přihlásila k trvalému pobytu tam, kde ve skutečnosti bydlí, předchozí trvalý pobyt se "automaticky zruší") a pak teprve zámky.

Jak děti snášejí rozdělení?

hodnocení

Děti se snesou tak hodinu jaK jsou spolu ,,pak se nemusí.Holka ta starší chce k tatínkovi.K mamce nechce

hodnocení

0x

Pokud je tam trvale přihlášena, je na ní,aby se přihlásila jinde, pokud to neučiní, má právo se tam kdykoliv vrátit a ráva užvání ji může zbavit pouze soud.

hodnocení

jaké práva užívání ,když se nevrátí a dům je syna. Bydlí v podnájmu,který ji syn kupuje §ten byt.

doplněno 04.03.16 16:38:

a do podnájmu se nejde přece trvale přihlásit,i když bude byt její v krátké době

doplněno 04.03.16 16:39:

jo,,kdyby jí koupil za manželství byt,tak je napůl.

stirecek*
Ale může ji syn trvalý pobyt odhlásit sám. Taktéž může vyměnit zámek .
A do podnájmu lze přihlásit trvalý pobyt.
hodnocení

stireček,,,,opravdu? Já jsem si myslela,že to nejde.Ano,ale jak dokáže že tam nebydlí?to asi potřebuje její obč.průkaz.Ne? To právě nevím.

uska*

Syn napíše Čestné prohlášení, že tam paní nežije a podepíše. Na úřad si vezme alespoň jednoho svědka. Dále může pošta potvrdit, že nedoručuje na tuto adresu žádnou poštu. Prostě nějak to musí prokázat. Její OP nepotřebuje.

stirecek*
Proč mu nevrátí klíče? Bylo by to jednodušší než měnit zámek. Taky se zeptám, proč ji kupuje byt, když dům byl jeho?
hodnocení

stireček..jde o vyrovnání majetku,,on jí kupuje byt ve kterém ona již bydlí.. Teď nevím,jestli si nechala posílat poštu tam, kde bydlí.Musí vyměnit zámky,má tam své věci ,,je to jistota ,Jinak by si nebyl jistý,že tam třeba zajde.I když není proč z její strany .Má tam cennosti přece a je to jeho soukromí..Přece ona může mít několik klíčů,o kterých se neví.

doplněno 17.03.16 08:00:

stireček a jiní...tak prej ji tam musí pustit až proběhne rozvod..i když tam nebydlí.,,,čili syn nemá soukromí,bojí se odjet,jelikož musí a ona toho využívá a chodí tam,Chtěla bych tam tedy přes tu sobotu a neděli,přespat a kontrolovat co si odnáší.Jezdí tam s bratrem -autem ..Může on vstoupit do domu?A co kdyby vše fotila co si bere,,,díky

stirecek*
Tak ty klice budiž. Člověk nikdy neví, co od ženské může čekat. Mohla si nechat udělat náhradní nebo je někomu věnovat. Divím se, ze si zámek nevyměnil hned, když odešla. S tím majetkem mi asi něco uniká. Pokud byl dům jeho, tak je jeho a ten se do sjm nepočítá. Treba jen to, co do něho investovali nebo jiné movité věci, ale ty se dají rozdělit fyzicky.
doplněno 05.03.16 11:37: A pro to odhlášení TP by si měl ještě vzít výpis z LV aby mohl prokázat, ze dům je jeho. Ale záleží na úředníci, některá nechce ani svědectví, ze tam dotyčná nebydli. Obvykle stačí vysvětlit, že bydlí jinde a hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]