Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám prodlouženou střechu nad malou terasu venku, viditelné jsou pozednice i krokve. Různí ptáci se naučili sedavat na pozednici a kadit mi na dlažbu. Naštěstí si tam nevytvařejí hnízdo, ale sletavaji se tam a pochodují po té pozednici a ...
tak přemýšlim jak tomu zabranit aby tam ptáci nesedali? napada vás něco? co takhle přidělat na tu pozednici zeshora (tam kde pochodují ptácí) něco, aby se tam nemohli "sednout"? vím že mají malé nožičky a přidělat tam nějak malé hřebíky...to je asi blbost
napada Vás něco? díky
Hřebíky ne, ale kupte si trnové zábrany na ptáky. Je to účinné, ne zrovna laciné. Podlepte je montážním voděodolným lepidlem nebo silikonem. Případně na hmožděnky, jakes.cz/...
fiha to je dost drahe... ty hroty jsou z nerezu nebo hliniku?
nebo něco jiného někdo doporučí? nejlepe asi z vlastni zkušenosti. díky
Drahé to je i v kterémkoliv hobby marketu. Materiál nevím (to bude asi co výrobce, to jiné), ale to, co mám, nerezne ani po 8mi letech a funguje to dobře.
Dělají se z nerezu, chlapi v práci si "ježky" motali z cívky drátu CO svářečky, jeden z trnů byl s očkem pro hřebík.
Netuším, jestli na velikosti záleží, ale proč nezkusit různé velikosti i přínáčky, třeba z každého jen metr a pak zrealizovat ten který se osvědčí.
a musí ty trny být tak dlouhé? nemohou byt třeba jen 5cm? přeci jen to nevypada esteticky moc pěkně (jen se ptám)
a kdyby to bylo z nějakého lamina nebo dřeva...to by splňovalo či nesplňovalo učel?
díky
P.S. a kdybych udělal takovej koberec s připínaček...a to tam dal nahoru, to by myslíte nemělo efekt? hrotu by tam bylo dost, takže nožkama by neměli ptáci dosednout...nebo ano?
Tie plastové zábrany niesú niejaké drahé a ani ten prvý s hrotmi stojí za úvahu. shop.estrechy.sk/...
Já to řešil taky a ten silon byla první rada. Docela to fungovalo, ale jen na parapet. Na ten kousek terasy by to mohlo fungovat. Pak ty hroty, ale ty jsem blbě přilepil a byly drahé tak jsem nakonec skončil u sítě.U nás se ale jednalo o balkón v paneláku.
díky za radu ale prosím proč silon? co to má za význam?
takže když mám pozednici hrubou 10cm, tak třeba natahnout silon 5cm nad a na kraji pozednice z jedné i z druhé strany?
zeptám se na ten silon... v jake vyšce nad tramem bych měl ten silon připevnit? 5cm nebo výš nebo niž?
To chce vyzkoušet, spíše bych udělal nějaký rám z každé strany a natáhl bych třeba 3 x 3 lanka, tak cca 3 cm od sebe. Tam už si určitě nikdo nesedne (jedině snad orel). Jo s ptáčky je problém, a to brzy určitě přiletí vlaštovky. Nám na stromě se zase zabydleli minulý rok holubi a kadí na stoly na terase. To je taky zábava, to denně uklízet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.