Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ptácí mi kadí na dlažbu-jak je odradit?

Od: rotorod® odpovědí: 17 změna:

dobrý den

mám prodlouženou střechu nad malou terasu venku, viditelné jsou pozednice i krokve. Různí ptáci se naučili sedavat na pozednici a kadit mi na dlažbu. Naštěstí si tam nevytvařejí hnízdo, ale sletavaji se tam a pochodují po té pozednici a ...

tak přemýšlim jak tomu zabranit aby tam ptáci nesedali? napada vás něco? co takhle přidělat na tu pozednici zeshora (tam kde pochodují ptácí) něco, aby se tam nemohli "sednout"? vím že mají malé nožičky a přidělat tam nějak malé hřebíky...to je asi blbost

napada Vás něco? díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x
Něco vysvětlím. Krátké hřeby či připínáky nebudou ptákům nijak vadit. Dlouhé a husté brání v přistání (nohama se vlastně nikam nepostaví) a složení křídel. Jakákoliv silueta predátora funguje jen chvíli, ale klidně zkuste. Silon je pro ptáky vlastně neviditelný, takže pokud do něj při přistání narazí, určitě se leknou a odletí. To by fungovat mohlo. Prostě natáhnout struny. M.

hk
hodnocení

1x

Hřebíky ne, ale kupte si trnové zábrany na ptáky. Je to účinné, ne zrovna laciné. Podlepte je montážním voděodolným lepidlem nebo silikonem. Případně na hmožděnky, jakes.cz/...

hodnocení

fiha to je dost drahe... ty hroty jsou z nerezu nebo hliniku?

nebo něco jiného někdo doporučí? nejlepe asi z vlastni zkušenosti. díky

hk

Drahé to je i v kterémkoliv hobby marketu. Materiál nevím (to bude asi co výrobce, to jiné), ale to, co mám, nerezne ani po 8mi letech a funguje to dobře.

dam®

Dělají se z nerezu, chlapi v práci si "ježky" motali z cívky drátu CO svářečky, jeden z trnů byl s očkem pro hřebík.

doplněno 03.03.16 18:10:

Netuším, jestli na velikosti záleží, ale proč nezkusit různé velikosti i přínáčky, třeba z každého jen metr a pak zrealizovat ten který se osvědčí.

hodnocení

a musí ty trny být tak dlouhé? nemohou byt třeba jen 5cm? přeci jen to nevypada esteticky moc pěkně:) (jen se ptám)

a kdyby to bylo z nějakého lamina nebo dřeva...to by splňovalo či nesplňovalo učel?

díky

P.S. a kdybych udělal takovej koberec s připínaček...a to tam dal nahoru, to by myslíte nemělo efekt? hrotu by tam bylo dost, takže nožkama by neměli ptáci dosednout...nebo ano?

hodnocení

0x

Tie plastové zábrany niesú niejaké drahé a ani ten prvý s hrotmi stojí za úvahu. shop.estrechy.sk/...

hodnocení

0x

A co do malty napíchat hustě malé střepy?

hodnocení

pozednice ktera je vidět je dřevo, je to dřevěný trám

Tak do nějakého lepidla? Zednické lepící směsi?

petan86*
hodnocení

0x

Ahoj, co třeba natáhnout silon na ryby par cm nad pozednici.

mp*

Já to řešil taky a ten silon byla první rada. Docela to fungovalo, ale jen na parapet. Na ten kousek terasy by to mohlo fungovat. Pak ty hroty, ale ty jsem blbě přilepil a byly drahé tak jsem nakonec skončil u sítě.U nás se ale jednalo o balkón v paneláku.

hodnocení

díky za radu ale prosím proč silon? co to má za význam?

takže když mám pozednici hrubou 10cm, tak třeba natahnout silon 5cm nad a na kraji pozednice z jedné i z druhé strany?

hodnocení

0x
Pomohl by třeba i vycpaný dravec, nebo jen papírová silueta dravce, zavěšený na niti na pozednici. Vítr foukne, dravec se pohne.
Ptáci to nemají rádi...

hodnocení

zeptám se na ten silon... v jake vyšce nad tramem bych měl ten silon připevnit? 5cm nebo výš nebo niž?

mp*

To chce vyzkoušet, spíše bych udělal nějaký rám z každé strany a natáhl bych třeba 3 x 3 lanka, tak cca 3 cm od sebe. Tam už si určitě nikdo nesedne (jedině snad orel). Jo s ptáčky je problém, a to brzy určitě přiletí vlaštovky. Nám na stromě se zase zabydleli minulý rok holubi a kadí na stoly na terase. To je taky zábava, to denně uklízet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]