Nejste přihlášen/a.
Dal jsem se do obezdívání kamenné obvodové zdi (75 cm). Postupoval jsem:
na betonový základ jsem dal lepenku a přetáhl jí ještě zeď do výšky cca 35 cm
začal jsem zdít z Porfixu 10 obezdívku s mezerou od stávající zdi cca 8 cm.
založil jsem první řadu a druhý den, když jsem chtěl pokračovat, na lepence byla vysrážena voda a slabé pramínky vody.
teď nevím, kde je chyba - možná ta zvedlá lepenka?
dělám po večerech a v místnosti topím cca 20°C a venku kolem nuly
Přizdíváte zevnitř? Asi ano. Víte co bude dělat mezera mezi Porfixem a kamennou zdí? Jak budou probíhat teploty přes stěny? Vzduch není izolant, jak se dříve psalo.
Vy si děláte malé vnitřní zateplení, již teď vidíte, jaké budou problémy.
dělám to na radu místního zedníka, akorát ta lepenka byl můj nápad. Co kdyby jsem místo mezery dal polystyren a lepenku odříznul
Stále špatné, nelze ve Vašem případě dělat vnitřní zateplení.
Už jste viděl podobnou opravu jinde?
Jardine, omlouvám se za upřimnost, ale "aby prý mohl proudit vzduch a nevytvářela se případná vlhkost"
to je taková hloupost, ale pokud mu věříte, přeji Vám porušení fyzikálních zákonů.
Ano, soused to tak má už třetím rokem a nemá problém a radil mi to i nezaujatý zedník.
Akorát soused to má normálně vyzděné na čtvrtku plnou cihlou a přilepené maltou k oklepané kamenné zdi bez jakékoliv mezery - tu mi radil zedník, aby zde prý mohl proudit vzduch a nevytvářela se případná vlhkost. Bohužel realita je jiná.
A co teď? Když budu pokračovat, tak akorát zmenším místnost o 18 cm, ale plísně na zdi se nezbavím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.