Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace kamenného zdiva

Od: jardin odpovědí: 8 změna:

Dal jsem se do obezdívání kamenné obvodové zdi (75 cm). Postupoval jsem:

na betonový základ jsem dal lepenku a přetáhl jí ještě zeď do výšky cca 35 cm

začal jsem zdít z Porfixu 10 obezdívku s mezerou od stávající zdi cca 8 cm.

založil jsem první řadu a druhý den, když jsem chtěl pokračovat, na lepence byla vysrážena voda a slabé pramínky vody.

teď nevím, kde je chyba - možná ta zvedlá lepenka?

dělám po večerech a v místnosti topím cca 20°C a venku kolem nuly

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přizdíváte zevnitř? Asi ano. Víte co bude dělat mezera mezi Porfixem a kamennou zdí? Jak budou probíhat teploty přes stěny? Vzduch není izolant, jak se dříve psalo.

Vy si děláte malé vnitřní zateplení, již teď vidíte, jaké budou problémy.

paw*
Vzduch jako takovy izolant je. Ale musi byt v tak male mezere aby se zabranilo jeho proudeni.

Pokud to bereme fyzikálně, tak ano, ale zde je to ochlazovač, páč se rozproudí a bude problém..

jardin
hodnocení

dělám to na radu místního zedníka, akorát ta lepenka byl můj nápad. Co kdyby jsem místo mezery dal polystyren a lepenku odříznul

Stále špatné, nelze ve Vašem případě dělat vnitřní zateplení.

Už jste viděl podobnou opravu jinde?

doplněno 01.03.16 21:35:

Jardine, omlouvám se za upřimnost, ale "aby prý mohl proudit vzduch a nevytvářela se případná vlhkost"

to je taková hloupost, ale pokud mu věříte, přeji Vám porušení fyzikálních zákonů.

jardin
hodnocení

Ano, soused to tak má už třetím rokem a nemá problém a radil mi to i nezaujatý zedník.

Akorát soused to má normálně vyzděné na čtvrtku plnou cihlou a přilepené maltou k oklepané kamenné zdi bez jakékoliv mezery - tu mi radil zedník, aby zde prý mohl proudit vzduch a nevytvářela se případná vlhkost. Bohužel realita je jiná.

A co teď? Když budu pokračovat, tak akorát zmenším místnost o 18 cm, ale plísně na zdi se nezbavím.

asd1

Co teď? Všechno strhnout a vlhkost řešit normálně.

Tou přizdívkou na zdi vyrábíte jen desku za kterou to není vidět.

Musíte řešit příčinu vlhkosti a ne jen následek...

asd1
hodnocení

0x

Chyba je celá ta obezdívka zevnitř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]