Nejste přihlášen/a.
Byt, ve kterém je nějakou dobu odpojená elektřina je ve vlastnictví majitelky a Vy si jej chcete pronajmout? Tak takový byt bych si nepronajala. Protože jak již bylo napsáno, je pravděpodobné, že bude třeba nejdříve revize elektřiny (to něco stojí), jinak tam elektroměr nenamontují. A co když stávající rozvody atd. již neodpovídají současným normám, a bude třeba nejdříve závady odstranit? Přeci nebudete jako nájemce investovat do bytu majitelky. Podle mě by si toto měla zařídit majitelka sama, a Vy si jen potom platit svojí spotřebu, a to buď majitelce zůčtovatelnými zálohami, nebo převodem elektřiny na sebe, ale elektřiny funkční.
Záleží jak dlouho je odpojeno.
Dnes platí rezervace příkonu 60 měsíců ne tedy 2 roky jak je zde špatně uvedeno.
Chtějte po majitelce revizní zprávu na elektroměrový rozváděč pro odběrné místo. Částka za tuto RZ je cca 500 - 1000,-
V ideálním případě Vám předloží RZ na komlet instalaci v pronajímaném bytě. S největší pravděpodobností nic takového nemá.
Až budete mít platnou revizní zprávu, která je bez závad (Odběrné místo splňuje do puntíku připojovací podmínky pro oblast ČEZ platné od 1.6/...) zajdete na kontaktní místo a sepíšete smlouvu.
Nic si nekupujte, elměr dodávají při zapojení. Kolik zaplatíte? Podle toho, jak dlouho je elektřina odhlášená. Pravděpodobně bude třeba revize. Je-li odpojena elektřina více jak dva roky, tak zaplatíte třeba za jistič 3x25 12500,- Kč + revizi asi 1800,- Kč + poplatek za připojení (cenu neznám).
Na jističi je to napsané. Vy si však můžete požádat o 3x20A či jiný jistič. To záleží zda máte jednofázový nebo třífázový přívod a kolik toho budete spotřebovávat. Obraťte se na distributora a dozvíte se přesnou částku.
Proč je ten jistič tak drahý? Přece nestojí v obchodě 12500,- Kč? Mám na půdě ještě ze starých zásob třífázový jistič 3 x 25 A - černý, ale ten by už asi ČEZ na rozvodné skříni nechtěl?
Kupovat nic nebudete, elektroměr je majetek dodavatele elektřiny, namontuje ho při připojení. Co se týká jističe, pro běžný byt stačí jednofázový 21 A (ampér), vystačí se i s 16 A, ale to už můžou být problémy při zapnutí více větších spotřebičů. Jestli ale máte třeba varnou desku či elektrický sporák, je lepší mít připojení třífázové (pokud to rozvod po bytě umožňuje). Pak jistič 3x16 A zcela postačuje.
Před pár lety jsem si pronajala obchodní prostor ve kterém také byla odpojena elektřina. Majitel tvrdil, že stačí když se jako nový odběratel přihlásím.
No nebylo to tak. Předchozí nájemce tam nechal velký dluh a elektřinu byli ochotni znovu zapojit až po zaplacení dluhu. Smlouva o pronájmu už byla podepsaná, takže když jsem chtěla elektřinu, musela jsem cizí dluh zaplatit já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.