Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takový problém a i když jsem se snažila se nijak neangažovat, tak už mi dochází trpělivost. Před skoro třemi lety jsem se nastěhovala k přítelovi do bytu. Máme dvoupokojový byt v paneláku. Jenomže pani sousedka pod námi se rozhodla, že se začne chovat nepříčetně. Nejspíš se tak chová už dlouho, protože jsem ze začátku zažila několikrát, že někdo někde z bytu který je vedle ní nebo nevím odkaď to bylo, prostě něco vrtal. Ona začala z okna řvát ať s tím přestane nebo zavolá policajty. No, a pak se mi stalo, že jsem přišla normálně z práce asi kolem třetí domu a na dveřích jsme měli přilepený papír, kde stálo - nevím už přesně, ale něco jako"Ty prase, kuř si kde chceš!" A pak něco že ji prý házíme od nás z bytu popel do okna. Což vůbec nedokážu pobrat kde na to přišla, protože já i přítel jsme nekuřáci a v našem bytě se nikdy nekouřilo.A to že nám přilepí papír na dveře mi přijde trochu ubohé. A taky mě dostalo, že přítel chodí na šestou ráno do práce já odcházím z bytu v sedm a pak najednou ve tři přijdu a tohle..,, u nás doma byl jen můj teddy králíček, který si myslím, že nekouří, pak se to začalo zhoršovat. Přítel dělá nějakého toho údržbáře v paneláku (prostě se stará aby všechno fungovalo a má nastarosti pořádek a klid a tak), a díky tomu často mluví s jednou paní (jakoby tou vedoucí pořádku) a ta mu řekla, že si prej chodí stěžovat, že JÁ házím z okna popel a nechávám bordel na chodbách. Což mě uplně vyvedlo z míry. Já mám doma naprosto uklizeno a vysterilizováno nesníším bordel, a pak se dozvím, že já dělám bordel ještě k tomu v celém domě, nejspíš na každé chodbě v 11ti patrovém paneláku. Asi jsem náměsíčná... Teď je to až na takové míře, že když otevřu okno a ona ho má také otevřené tak můžu čekat, že za 5 minut začne ječet z okna že ji tam padá popel nebo prach. Já z ona nic neklepu, nekouřím. Už se bojím okno jen otevřít. Nevím co s tím dělat.., ale je to opravdu nepříjemné. Jednou jsem viděla jak padá popel někde zezhora, ale nijak jsem to neřešila, jednou se mi stalo, že jsme měli na parapetu popel a já ho zfoukla prostě dolu. Já opravdu nevím jak to řešit, přítel i já říkáme, že u nás se nekouří, a když pani vedoucí to řekne dotyčné pani, tak stejně za tři dny otevřu okno a slyším jak má nas*áno na parapetu. Nikdy jsem se proti tomu nijak neobořila, jednou jsem ji řekla "promiňte", ale jinak dělám mrtvého brouka, protože já vždycky dostanu uplně šok, když ji slyším řvát. Nevíte někdo co s tím udělat?
Naše sousedka je dokonce schopná i toho, že když někde někomu něco spadne, třeba i mě a je to prostě větší rána, tak ihned mlátí do topení, což je slyšet v celém baráku.
1.neomlouvat se, kdyz neni duvod
2.pokud ma pani dojem, ze ji tam klepete popel, tak ji tam vysypte kybl popela z kamen - nekde byste jej jiste sehnala. Pak teprve uvidi, jak to vypada, kdyz klepete popel a priste si to mozna uz rozmysli nutno vsak pocitat s tim, ze si to po sobe budete muset i uklidit.
3.pokud nechcete sypat popel ani pachat jinou neplechu, proste si ji nevsimejte, casem si najde jinou obet
No, moji rodiče mají doma krb, tak tam bych si mohla vzít popel. To, že bych si to musela uklidit by mi nevadilo, alespoň bych ji mohla zamést, utřít a možná i vyleštit ten její neustále zašpiněný parapet. :D
A právě to, že si ze mě nějaká slepice dělá oběť, mi vadí. Já mám v sobě dost hrdosti, na to abych si nechala líbit něco až takhle přehnaného. Ale zase mám dost trpělivosti, ale ta už mi dochází.
pokud jste si na 100% jista, že jste v tom nevinně, tak si jí nevšímejte, nebo si na ni stěžujte někde na byťáku - já bych se poinformovala a asi bych si stěžovala - rozhodně nedoporučuju sypat popel kamkoliv - přece se nebudete chovat jako "sociálka" !
Pokud na tom nějaké "zrnko" pravdy třeba i najdete - tak se zkuste trochu polepšit, co jiného chcete dělat?!
- no v tom případě paní bude trochu psychicky "na hlavu" - takže - pokud by to překročilo únosnou mez, zkusila bych se fakt poptat někde na sociálce (nebo nevím, kde). Pokud se s tím nedá nic dělat, tak bych si jí nevšímala - jaký mají názor ostatní nájemníci? - pochopila jsem, že v tom sama nejste .
jo - a domluvit se s tou paní po dobrém nemůžete? - třeba ji pozvat na kafe a popovídat si s ní? - nejdříve bych zkusila domluvu a zjistila bych, jaký ná problém.
To s tím krbem, je samozřejmě ironie. Nejhorší na tom je, že jsem si na 100% jistá, že jsme v tom nevinně. Přítel občas klepe třeba deku z okna, ale to se nejdřív podívá, jestli není otevřené okno někde dole. Já okno otevírám každý den jen na ventilačku, když ho otevřu dokořán, tak jenom když je vedro nebo když chci, aby mi uschla rychleji vytřená podlaha.
Hanko a ty problémy měl Váš přítel se sousedkou i dříve, než jste se k němu nastěhovala Vy? Píšete, že z okna nic neklepete a pak přiznáváte, že přítel občas klepe třeba deku z okna...Ono třeba to občas té sousedce stačí, když to vidí a viní vás pak ze všeho. Já bych požádala přítele, aby z okna neklepal nikdy nic, když pod ním bydlí lidé. Snažila bych se zkrátka nezavdávat žádnou příčinu a pokud bych měla čisté svědomí, se sousedkou bych si vyjasnila, že si stěžuje na nesprávné lidi a nenechala si otravovat život.
To, že klepala do topení a řvala z okna na lidi co dělali hluk bylo i před tím než jsem se nastěhovala. Ale jestli měla problémy i s prachem a popelem nevím. Přítel občas deku z okna klepe, ale to není tak, že by ta deka byla plná nějakého svinstva. A navíc ona si stěžuje ZÁSADNĚ NA MOJÍ OSOBU.
kapkanadeje® Datum: 29.02.16 15:05
Také pokládám za špatné a nevychované, když si někdo z okna cokoliv vyklepává, na to snad existují jiné možnosti než otravovat takto lidem život a zaflákat jim čistá okna. A také bych se zamyslela, jestli i já neotravuju té sousedce nějak život? Například jestli nemají plovoucí podlahu bez izolace a je tam kročejový hluk, to dokáže lidi strašně vytočit, zvláště když tam lítá králíček, podobný případ jsme řešili na SVJ.
No, já se zatím neinformovala jaký mají názor i ostatní, ale vím, že když řvala z toho okna, když někdo vrtal nebo tloukl-to už teď nevím-tak na ni nějaký chlap také něco zařval a pak už byl klid.
S paní se domluvit po dobrém, to teda nevím. Už jsem se ji jednou omlouvala a ani nevím za co. Prostě mi ze slušnosti vyklouzlo promiňte. Ale zvát si ji na kafe to se mi teda nechce. Bůhví co by z toho bylo. Ještě by si vymyslela, že mám zanedbanou domáctnost a bordel doma a pak bych musela všem vedoucím domu ukazovat byt, že mám uklizeno a čisto. Myslím, že ona by byla schopná všeho.
Přesně tak, jakýkoliv zvuk ji vadí, a začne bušit do topení. Připadá mi jako by u toho topení seděla s vařečkou v ruce a čekala až mi něco spadne na zem nebo začnu luxovat nebo něco podobného. Já zase zažila vajgly na rohožce. Které jsem teda uklidila, ale bylo to nejspíš od ni. Nevím kde je vzala, ale kolem baráku je spoustu odhozených vajglů, tak jestli tam..., nebo se třeba večer když jsme s přítelem doma, a to ani není třeba 18:00, si povídáme já se třeba hlasitěji zasměju a už buší. Jednou jsme se něčemu smáli a taky zvonek a nikde nikdo.
:D Jo, přítel kdysi opravoval byty a dělal truhláře a má taky takovouhle věc. Asi to zrealizujem. :D
napadá mě jediná věc když má problém výhradně s vámi jak píšete jestli vy jste ji nezhatila plány třeba si na vašeho přítele myslela a chtěla ho pro sebe jenže když si našel vás tak už to dost dobře nejde berte to s humorem at nedopadnete jako já když jsem se nechal sousedem vyprovokovat a pak mu dvě střihnul ale pravda soused pak dal pokoj
Zdravím. Jak se psalo již. Na hrubý pytel hrubá záplata...já bych ji ignoroval a pokud by něco měla ještě na mou osobu tak bych ji nahlásil na bytové družstvo. Podal na ni normální regulérní stížnost. Svědky, že nekouříte a nemáte doma popel, saze a jiný nepořádek určitě máte. Takže bych se toho nebál. Namě sousedé také zkoušeli svést vinu, že můj ps vije. Bohužel bydlím v přízemí a pes byl slyšet ve 13 patře a byl slyšeti když nebyl doma a byli jsme na dovolené s celou rodinou včetně psa. Hold když vás někdo nemá rád zkouší znepříjemnit život. Nesmíte se prostě nechat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.