Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyrenove desky

Od: mike® odpovědí: 5 změna:
Dobry den. Sehnal jsem nadherne polystyrenove desky. Chci je dat holce na jednu stenu. Ted se ptam zda je muzu prilepit Mamutem GLUE? Jde mi o to jesli ten mamut ten polystyren treba nerozlepta? Dekuji moc za Vase odpovedi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Stačí zadat do googlu Vámi uváděný název a vyjede Vám, že je to pevnostní, stavební lepidlo vhodné i na polystyren.

Podle mne je to ale zbytečně drahé. Já osobně jsem lepila stropní desky i na stěnu tím nejlevnějším z Globusu a vše drží, jak má. Je pravda, že jsem nelepila přímo na stěnu, ale na potapetovanou stěnu ,,rudým právem,, :-D opět obyčejným klihovým lepidlem.

jabraka*
hodnocení

2x

mike,použij silikon v tubě.Stačí 5x5 bodů velikosti pecky švestky.Drží to hned a není třeba penetrace.

JB

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
Mamutem samozřejmě lze, ale vyjde to docela draze. Když už ale přemýšlíte na mamutem, vypadá to, že máte i vytlačovací pistoli. Takže asi nejlevnější a nejrychlejší řešení je koupit obyčejný akrylátový tmel a lepit pomocí toho. Jedna kartuše za cca 50,-Kč by vám mohla, pokud nebudete zbytečně plýtvat (dávat tmelu zbytečně moc) a pokud je stěna rovná, vystačit na celou stěnu.
Postup
- vezmu desku a přiložím ji ke zdi - tím získám přehled, kde přibližně nanést body tmelu
- podle velikosti desky na několika místech špachtí seškrábnu barvu ze zdi (pokud jde seškrábnout) - jinak počet bodů - pro desku 50x100cm tl. 3cm stačí 8 bodů - 6 po obvodu a 2 ve středu, pokud se jedná o lisované kazety tak stačí 4 body v rozích (když uděláte i jeden uprostřed, nic nezkazíte, ale pokud není stěna zcela rovná, kazeta se vám při přitlačení prohne a už tak zůstane - na pohled pak stěna nebude rovná
- na oškrábnutá místa nanesu tmel z kartuše - jako housenku dlouhou cca 2-3cm
- přiložím desku na potřebné místo a přitisknu - hlavně přibližně v místech bodů
HOTOVO
Pokud máte na stěně omyvatelnou pevně držící barvu, je seškrabávání i penetrace (osobně sem ji nikdy nepoužíval - považuji to za zcela zbytečné, ale jak kdo chce) nepotřebná - můžete lepit přímo na malbu.
Lze lepit i jinými způsoby výše zmíněnými, ale pokud si to děláte ve svém bytě a i jen maličko si připustíte, že byste to někdy mohl chtít sundat a opět vymalovat klasicky, vyhněte se metodám lepení, po kterých se pak budete těžko zbavovat lepidla - typicky silikon (je mastný, zasákne se do omítky a místo pak nejde klasicky přemalovat, protože na zbytcích silikonu nic - žádná barva - nedrží, veškerá PVaC lepidla (Duvillax, Herkules a pod) - těmi uděláte hladký plastový povrch a zkuste pak malovat na umělohmotnou desku...Ověřit moje doporučení si můžete tak, že si vezmete např. silnější karton, natřete ho kousek silikonovým tmelem či některým z výše uvedených lepidel, necháte zaschnout a pak ho zkusíte přemalovat normální (nemluvím o speciálních barvách) interiérovou malířskou barvou - bude to dělat mapy a fleky a vymalovaná stěna pak nebude stejná po celé ploše ;) Jinak akrylátový tmel je přetíratelný - opět můžete odzkoušet. Pak ještě existují tzv. silikon-akryláty, která mají vlastnosti silikonu (jsou částečně pružné) a vlastnosti akrylátů (jsou přetíratelné), ale jsou už dražší než obyčejný akrylátový tmel v kartuších a jejich použití je v tomto případě zbytečné.
Celé to píšu proto, že sem silně alergický na "řemeslné" postupy typu "Franto, podrž to, já jdu pro peníze" (čti hlavně rychle a pak se z toho třeba pose*te) - takže tak trochu jako varování, abyste se pak případně časem nestřílel do hlavy (samozřejmě obrazně).

hodnocení

0x

Můžete, nerozleptá.

jenda2*
hodnocení

0x

Velmi dobře a levně se lepí polystyrenové desky na Duvilaxem napenetrovanou zeď montážním lepidlem. Nanese se několik bodů pěny na desku, nechá se asi 2 minuty pracovat a přilepí na zeď. Drží to skvěle, pěna už dál neleze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vytlačovací pistole

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]