Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme litinový kotel Viadrus U 22.
Kotel je 22 let užívaný a nekupovali jsme ho úplně nový.Asi by snesl pár drobných oprav (výměnu roštu a klapky),¨nicméně i přes své "stáří"slouží ke svému účelu.Co nás však na kotli štve je ,že musíme chodit skoro každou hodinu přikládat. K dlouho odkládanému řešení nás popohnal současný humbuk okolo výměny kotlů.
Nemůžeme se doma shodnout zda by pronás byla dostačující pouze přestavbová nástavba kotly.com.pl/... koupě nového kotle topeninejlevneji.cz/... .
Aby toho nebylo málo,tak nemáme v kotelně mnoho místa,ale to by se snad dalo řešit zazděním některých dveří. Mohl by mi někdo poradit, co by bylo lepší a proč?
Nevím to na 100%, ale myslím že budete muset přestavbový kit koupit od firmy s certifikací, která vám současně dá štítek, že se z kotle stává emisní třída 3. Jinak vám ho po roce 2022 nedovolí provozovat. A je otázka, jak u takové přestavby z Polska proběhne revize do r. 2016.
Je pravdou, že spousta lidí si tuto přestavbu už provedla sama z všelijakých komponentů. Jsem fakt zvědavý, jak se s tím stát popere.
Zrovnna ten Viadrus Robot s tím, jak má nezvykle předsazenou násypku, zabírá víc místa, než běžné automaty.
To Honza: To bych měl právě obavy, že dneska vám těžko někdo dokáže závazně říct, jestli i nějaký štítek od Poláků (oni klidně vytisknou cokoli) bude uznaný. :/
No to jsem si nevšimla,že jde o poláky,spíš mi šlo o typ. Přímo výrobce to nabízí taky jak jsem zjistila ale za 42 000,Tedy dvojnásobek. ( viadrus.cz/... )
Pokud jde o stát a celou tu šaškárnu s dotacemi..tak to je snad lepší nekomentovat,chce-li být šlověk i nadále slušný.Naletěli jsme jim při výměně oken.Stálo nás to strašný peníze,oknao více než jednu třetinu dražší,pak projekt,papírování a na "zelenou úsporám"jsme samozřejmě nárok neměli a vše zacvakli ze svého..Respektive bylij sme zadluženi na X let. Takže z toho jsme vyléčeni.Je to podvod.
A už vůbec si neumím představit ,jak budou výměnu kotlů realizovat starší lidé anebo ti,co už dnes mají finanční problémy...
Ovšem toho se moje otázka netýká, to je jen na okraj.
Dobrý den, pokud se nemýlím tak firma kotly. com z PL dává k přestavbové sadě i certifikát o splnění 3 emisní třídy.Netuším, zda bude platit i v ČR, to byste musel zjistit. Mám osobně také přestavbu na u22 a jsem spokojen.
Přestavbová sada splňuje parametry 3 emisní třídy podle normy 303-5: 2012
Tomkk: Psal jsem to proto,aby si tazatelka zjistila, zda bude platný i v ČR. Já to netuším. byl bych pro aby ano. Já mám jinou přestavbu, od jiného výrobce, také z Polska, jsem velice spokojen, jak se spotřebou,tak cenou i obsluhou.Je to paráda.Firmy v ČR typu Kovarson a pod. kupují přestavbové sady v Polsku a prodávají je jako české, ale cena je úplně jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.