Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna celého kotle nebo jen nástavba?

Od: lm® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

máme litinový kotel Viadrus U 22.

Kotel je 22 let užívaný a nekupovali jsme ho úplně nový.Asi by snesl pár drobných oprav (výměnu roštu a klapky),¨nicméně i přes své "stáří"slouží ke svému účelu.Co nás však na kotli štve je ,že musíme chodit skoro každou hodinu přikládat. K dlouho odkládanému řešení nás popohnal současný humbuk okolo výměny kotlů.

Nemůžeme se doma shodnout zda by pronás byla dostačující pouze přestavbová nástavba kotly.com.pl/... koupě nového kotle topeninejlevneji.cz/... .

Aby toho nebylo málo,tak nemáme v kotelně mnoho místa,ale to by se snad dalo řešit zazděním některých dveří. Mohl by mi někdo poradit, co by bylo lepší a proč?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím to na 100%, ale myslím že budete muset přestavbový kit koupit od firmy s certifikací, která vám současně dá štítek, že se z kotle stává emisní třída 3. Jinak vám ho po roce 2022 nedovolí provozovat. A je otázka, jak u takové přestavby z Polska proběhne revize do r. 2016.

Je pravdou, že spousta lidí si tuto přestavbu už provedla sama z všelijakých komponentů. Jsem fakt zvědavý, jak se s tím stát popere.

doplněno 28.02.16 16:15:

Zrovnna ten Viadrus Robot s tím, jak má nezvykle předsazenou násypku, zabírá víc místa, než běžné automaty.

doplněno 28.02.16 18:14:

To Honza: To bych měl právě obavy, že dneska vám těžko někdo dokáže závazně říct, jestli i nějaký štítek od Poláků (oni klidně vytisknou cokoli) bude uznaný. :/

lm®
hodnocení

No to jsem si nevšimla,že jde o poláky,spíš mi šlo o typ. Přímo výrobce to nabízí taky jak jsem zjistila ale za 42 000,Tedy dvojnásobek. ( viadrus.cz/... )

Pokud jde o stát a celou tu šaškárnu s dotacemi..tak to je snad lepší nekomentovat,chce-li být šlověk i nadále slušný.Naletěli jsme jim při výměně oken.Stálo nás to strašný peníze,oknao více než jednu třetinu dražší,pak projekt,papírování a na "zelenou úsporám"jsme samozřejmě nárok neměli a vše zacvakli ze svého..Respektive bylij sme zadluženi na X let. Takže z toho jsme vyléčeni.Je to podvod.

A už vůbec si neumím představit ,jak budou výměnu kotlů realizovat starší lidé anebo ti,co už dnes mají finanční problémy...

Ovšem toho se moje otázka netýká, to je jen na okraj.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud se nemýlím tak firma kotly. com z PL dává k přestavbové sadě i certifikát o splnění 3 emisní třídy.Netuším, zda bude platit i v ČR, to byste musel zjistit. Mám osobně také přestavbu na u22 a jsem spokojen.

doplněno 28.02.16 18:12:

Přestavbová sada splňuje parametry 3 emisní třídy podle normy 303-5: 2012

doplněno 28.02.16 18:23:

Tomkk: Psal jsem to proto,aby si tazatelka zjistila, zda bude platný i v ČR. Já to netuším. byl bych pro aby ano. Já mám jinou přestavbu, od jiného výrobce, také z Polska, jsem velice spokojen, jak se spotřebou,tak cenou i obsluhou.Je to paráda.Firmy v ČR typu Kovarson a pod. kupují přestavbové sady v Polsku a prodávají je jako české, ale cena je úplně jinde.

lm®
hodnocení

Mohl byste mi napsat jakou konkrétně máte tu přestavbu,sníž jste spokojen?Zjistit zda bude jejich certifikát o splnění em.třídy uznáván i v CZ se dá kde?Na ministerstvu živ. prostředí?
honzmalatny*

S tou emisí bych se poptal jak u prodejce, tak i na životním u Vás ve městě. Upřímně, netuším. Sadu mám z Domeru, hořák Pancerpol trio 25 kw. řídící jednotku titanic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]