Nejste přihlášen/a.
dobry den delame rekonstrukci koupelny v RD o rozmeru 4x3m zajima me jake mate topeni v koupelne jestli staci zebrik na vytopeni nebo je nutne i klasicky radiator.dekuji
Ono je taky dost důležité, jaké má ta koupelna ztráty. Je obklopena vytápěnými místnostmi nebo je v severním rohu domu? Je pod ní kotelna a nad ní vytápěné patro?
Dělali jsme rekonstrukci koupelny - 3x3, výška 2.45. Podlahové topení jnešlo dát a radiátor jsem tam nemohla mít. Koupili jsme otopný elektrický žebřík - tuším 1.6 x 60 cm. Mám tam termostat nastavený na 25 a zapíná se opravdu minimálně. Sleduji, že teplota i bez zapnutí se drží kolem 23 st. Koupelnou vedou totiž vrchem trubky ústředního topení, které temperují a je tam pračka a sušička, takže ta taky teplo nějaké dává. Večer, když se jdu sprchovat, tak si trošku přitopím, ale někdy to není ani potřeba.
Já jsem rekonstruoval ve starém kamenném studeném baráku koupelnu 3x2m. Koupelna je ze všech stran včetně stropu bez izolace a ve styku s venkovním prostředím. No ledárna. Mám tam plochý radiátor tak 600W, ale na víc jak 18°C to za celý den nevytáhne. Tak jsem tam dal dva delší infrazářiče po 1200W a jeden ventilátor 1800W a to když všechno pustím, tak je tam za pět minut 24°C a infráky sálají jak slunko za pařáku v létě. Já si to vůbec nezapínám, ale manželka, ta jo když se sprchuje a je spokojená ! Já bych v tom vedru chcípnul. Manželka je za deset minut vysprchovaná a všechno a vše vypíná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.