Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topeni v koupelne

Od: lele odpovědí: 8 změna:

dobry den delame rekonstrukci koupelny v RD o rozmeru 4x3m zajima me jake mate topeni v koupelne jestli staci zebrik na vytopeni nebo je nutne i klasicky radiator.dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Syn letos taky dělal koupelnu v RD a zvolil podlahové topení. Natáhl trubky a napojil na stávající ÚT.

pavkazji*
hodnocení

0x

U koupelny je předpokládaná teplota vyšší než v jiných místnostech-orientační výpočet 4x3x2,20(výšku jste neudal)x80W=2.112W.Takže by bylo dobré mít radiátor s tímto výkonem.Výpočet je pouze orientační. Rada odborníka je v tomto případě rozhodně na místě.

hodnocení

0x

Mně přijde zbytečné koupelnu vytápět po celý den na vyšší teplotu. Máme tam malý radiátor na temperování a večer se děckám před koupáním pustí 15 min přímotop. Vyjde to levněji.

lele
hodnocení

vyska je 2,4m. deti nemame a z 90% zije doma jen 1clovek ktery je cely den v praci a prichazi az v 15h .takze odpoved bude ze staci zebrik s digitalni termohlavici hlidajici teplotu a vecer pred koupanim zvysim vykon cca na 24C

hodnocení

0x

Ono je taky dost důležité, jaké má ta koupelna ztráty. Je obklopena vytápěnými místnostmi nebo je v severním rohu domu? Je pod ní kotelna a nad ní vytápěné patro?

lele
hodnocení

koupelna je umistena vedle kotelny topi se ale plynovym turbo,medene rozvody,v dome radiator korado.pod ni neni nic a nad ni vytapene patro.male okno plastove.dvere 80cm

hodnocení

0x

Dělali jsme rekonstrukci koupelny - 3x3, výška 2.45. Podlahové topení jnešlo dát a radiátor jsem tam nemohla mít. Koupili jsme otopný elektrický žebřík - tuším 1.6 x 60 cm. Mám tam termostat nastavený na 25 a zapíná se opravdu minimálně. Sleduji, že teplota i bez zapnutí se drží kolem 23 st. Koupelnou vedou totiž vrchem trubky ústředního topení, které temperují a je tam pračka a sušička, takže ta taky teplo nějaké dává. Večer, když se jdu sprchovat, tak si trošku přitopím, ale někdy to není ani potřeba.

moula*
hodnocení

0x

Já jsem rekonstruoval ve starém kamenném studeném baráku koupelnu 3x2m. Koupelna je ze všech stran včetně stropu bez izolace a ve styku s venkovním prostředím. No ledárna. Mám tam plochý radiátor tak 600W, ale na víc jak 18°C to za celý den nevytáhne. Tak jsem tam dal dva delší infrazářiče po 1200W a jeden ventilátor 1800W a to když všechno pustím, tak je tam za pět minut 24°C a infráky sálají jak slunko za pařáku v létě. Já si to vůbec nezapínám, ale manželka, ta jo když se sprchuje a je spokojená ! Já bych v tom vedru chcípnul. Manželka je za deset minut vysprchovaná a všechno a vše vypíná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]