Nejste přihlášen/a.
Ahoj, často něco kutím v kuchyni tyčovým mixerem...želatinu, sníh, krémy... přestože nastavím nejmenší otáčky, tak je vždycfky v tom co mixuji vidím spousty bublin. Jde tohle nějak řešit? Třeba jiným, speciálním přístrojem nebo nechat třeba namixované tři dny odstát a potom to třeba bude bez bublin :D? Metličkou ruční to sice bez bublin je ale nerozmíchá se to dobře...nechápu jak tohle řešit, aby výsledek byl profi.
Já mám bubliny vždycky. Když dělám těsto na palačinky, nechávám ho odstát, aby bubliny vyšly a těsto získalo na kompaktnosti. Myslím si, že s jakýmkoliv elektrickým mixerem nebo šlehačem napění vždycky. Jedině nechat odstát. Želatinu nebo něco, co tuhne, nechat odstát v teplé vodní lázni.
Ale sníh? To je vpodstatě pěnová, bublinková, hmota. Bublinky se zaxiují tak, že se v horké vodní lázni bílek přemění z tekuté na pevnou hmotu. Plnou bubinek. Totéž jsou krémy. Žloutek s cukrem šleháme tak dlouho, až zbělá a svůj objem zdvojnásobí. Zbělá, protože je plný bublinek. To, co potřebujeme bez bublinek, bychom měli zpracovat vařečkou nebo nechat odstát, aby bublinky vyšly. Co by nemělo, při tom odstátí, ztuhnout (želé) to bychom měli udržovat v teple. Tak nějak.
Nojo, ale otázka zněla "když šlehám želatinu, sníh, krémy". Já ji vzala doslova tak, jak byla napsána. I když nevidím důvod, proč šlehat samotnou želatinu. Vůbec by mne nenapadlo, že by se někdo divil tomu, že bílky zpočátku pění, protože to je něco tak normálního, přece šleháním vháním vzduch do bílků, jinak by se přece nikdy nemohl našlehat. Myslela jsem, že má tazatelka bublinky i v hotovém sněhu, což se mi teda opravdu nikdy nestalo a v krémech také ne. Teda mám na mysli krémy do dortů a tak podobně. A jestli budu šlehat bílky na ty nejmenší otáčky, tak budou stejně pěnit a není to správný postup. Prostě mi ta otázka přišla nějaká divná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.