Tyčový mixer a bubliny

Od: Datum: 27.02.16 18:43 odpovědí: 8 změna: 03.03.16 18:59

Ahoj, často něco kutím v kuchyni tyčovým mixerem...želatinu, sníh, krémy... přestože nastavím nejmenší otáčky, tak je vždycfky v tom co mixuji vidím spousty bublin. Jde tohle nějak řešit? Třeba jiným, speciálním přístrojem nebo nechat třeba namixované tři dny odstát a potom to třeba bude bez bublin :D? Metličkou ruční to sice bez bublin je ale nerozmíchá se to dobře...nechápu jak tohle řešit, aby výsledek byl profi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.02.16 19:52
avatar

Problém bude v tom, že uvedené suroviny se šlehají a ne mixují.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: prada
Datum: 27.02.16 19:58

Ten tyčový mixér má násadu, klasickou metličku, takže abych byla přesná, tak šlehám a nemixuji ale přesto jak píši...bubliny, bubliny a zase bubliny a to na nejmenší otáčky.

Datum: 27.02.16 20:26
avatar

Vůbec si to nedovedu představit. Těžko radit, nikdy se mi něco podobného nepřihodilo. *sok*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: prada
Datum: 27.02.16 20:28

Šťastná to žena *smich*

Datum: 27.02.16 20:37

šlehejte na vyšší výkon a pěkně ode dna - bubliny se dělají zpočátku dokud hmota nezhoustne ...po chvíli šlehání je pěkně hustá a hladká

Ohodnoceno: 2x
 
Od: rybana
Datum: 27.02.16 21:04

Já myslím, že to snad je normální, když šlehám něbo mixuju tak se tam prostě dostane vzduch a ten tu hmotu nadlehčí,

a je našleháno.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.02.16 09:41
avatar

Já mám bubliny vždycky. Když dělám těsto na palačinky, nechávám ho odstát, aby bubliny vyšly a těsto získalo na kompaktnosti. :-D Myslím si, že s jakýmkoliv elektrickým mixerem nebo šlehačem napění vždycky. Jedině nechat odstát. Želatinu nebo něco, co tuhne, nechat odstát v teplé vodní lázni.


doplněno 04.03.16 07:23:

Ale sníh? To je vpodstatě pěnová, bublinková, hmota. Bublinky se zaxiují tak, že se v horké vodní lázni bílek přemění z tekuté na pevnou hmotu. Plnou bubinek. Totéž jsou krémy. Žloutek s cukrem šleháme tak dlouho, až zbělá a svůj objem zdvojnásobí. Zbělá, protože je plný bublinek. To, co potřebujeme bez bublinek, bychom měli zpracovat vařečkou nebo nechat odstát, aby bublinky vyšly. Co by nemělo, při tom odstátí, ztuhnout (želé) to bychom měli udržovat v teple. Tak nějak.:-D

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 03.03.16 18:59
avatar

Nojo, ale otázka zněla "když šlehám želatinu, sníh, krémy". Já ji vzala doslova tak, jak byla napsána. I když nevidím důvod, proč šlehat samotnou želatinu. Vůbec by mne nenapadlo, že by se někdo divil tomu, že bílky zpočátku pění, protože to je něco tak normálního, přece šleháním vháním vzduch do bílků, jinak by se přece nikdy nemohl našlehat. Myslela jsem, že má tazatelka bublinky i v hotovém sněhu, což se mi teda opravdu nikdy nestalo a v krémech také ne. Teda mám na mysli krémy do dortů a tak podobně. A jestli budu šlehat bílky na ty nejmenší otáčky, tak budou stejně pěnit a není to správný postup. Prostě mi ta otázka přišla nějaká divná...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.