Nejste přihlášen/a.
Nemohu dosáhnout vyší teploty než 21.5°,i když termo hlavice jsou na 5 stupni.Je to nový dům s plynovým kotlem.Ne každy v domě má tento problém,jsme jenom dva v přízemí.Děkuji za radu.PS.
PS
Radiatory jsou odvzduštněny.
Zkuste sundat ty termohlavice,třeba špatně regulují.Takyse mi to stalo,nakonec jsem je musel přeštelovat a v jednom pokoji jsem ji vyhodil a je klid.
Už jsi to přeně nepamatuji,nějaký pátek už to je.Uvnitř jsou nějaké matky a tím se seřídí tlak na kolík ventilu,ale hlavice různých výrobců to můžou mít každá jinak. Něco je tady koukněte.
Vím ,že jsem se s tím dost trápil a proklínal celé hlavice,protože dětem v pokoji to málo topilo.
Řeč je o sekundární regulaci ventilu. Nastavení odporu v otevřeném stavu. To je to, o čem píše kolega nahoře, to vyregulování tlakových poměrů, projektu a tak.
Nebylo by ovšem vhodné do toho příliš hrabat. Můžete snadno dosáhnout toho, že budete topit pro změnu jen Vy. Krom toho to toho hrabat nesmíte.
No já sice bydlím v paneláku,ale mám svůj kotel,hlavice jsem si koupil,tak jsem se do nich podíval. Na ostatní nájemníky to nemá vliv.Pravda je ta ,že stupně na hlavici neodpovídají,ale alespoň topí.
To je vtip? Sundat hlavici je trestné, ono stačí když se rozbije, tak člověka popotahujou. Vyhodit ji můžete jen ve svém valstním domě a netam, kde se měří spotřeba lidí v celém domě.
Trestné?! Kdo Vám takové bludy napovídal. Pokud mi nebude hřát topení ani na stupeň 5 (heimeier, siemens a další) což je max. Sundáním hlavice přestanu mít možnost regulace a topení pojede na maximum. V případě, že i přesto topení není schopno vytopit místnost je chyba někde jinde.
Možností je několik:
1. Špatně nastavený průtok na ventilu
2. Slabý kotel
3. Slabý radiátor
4. Nízká teplota topné vody
5. Blbě nastavené nebo špatné čerpadlo
6. Zanesený filtr (pokud je instalován)
Bez dalších informací těžko posoudit.
Problém taky může být ekvitermní regulací teploty topné vody, pokud je takto kotel v domě regulován. Pokud pak není topná soustava přesně navržena a vyregulována s ohledem na tepelné ztráty jednotlivých místností/bytů, mohou mít některé teplotně hůře situované místnosti/byty problém, protože mají jiný poměr mezi výkonem radiátorů a tepelnou ztrátou místnosti. V takovém případě se to dá řešit vyšší topnou křivkou té regulace, ale zřejmě vzroste spotřeba plynu. Je-li to nový dům, chtělo by to pozvat topenáře, co topení dělali a případně i projektanta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.