Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr trafopájky

Od: clayman® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
chci si koupit druhou trafopájku, abych jí nemusel přenášet místa na místo. Takže vzácný okamžik volby.

Občas pájím kabely až 8AWG, takže volím 125W a více. Není mi jasný systém uchycení hrotu. Na staré pájce mám ze strany 2 šroubky. U nových je volba: šroubky, upínač.

Co je upínač? (viz obrázek)

díky

Výběr trafopájky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x

Zdravím, asi ty sponky z plechu jsou upínač. Jinak klasika upínač je systém, jako když měníte tuhu v kružítku.

hodnocení

myslel jsem si to, jen na té konrétní na to nějak nemůžu přijít jak to je vymyšlené.

celkem se mi líbí tahle: ab-naradi.cz/...

Nevím jestli si zvyknu, že hrot je otočený o 90° a jestli je to výhoda nebo nevýhoda. :-D

200W, to bych nemusel trápit tu slabší dlouhé vteřiny než prohřeje kabel - z jedné strany horký z druhé ještě netaje cín...

Výběr trafopájky #2
belkvl*

mam spatnou zkusenost s pajkou se s timto upinacim systemam...

stonek*
hodnocení

2x

Je to plech kterej je na koncích zahnutej do C když se posune směrem od pájky, jedno céčko vyjede ven z tý pásoviny a je možný vsunout drátek očka mezi něj a pásovinu. Následnym přitaženim toho plechu zpátky směrem k pájce se ten drátek skřípne mezi céčko a horní část pásoviny. Očko má rovný konce.

hodnocení

ahá, tu má táta. já si myslel, že si to vybastlil sám.

díky

111®

není nad klasiku se šroubkama, ta horní a ni ta druhá nemají řádný kontakt, koupili to ordiče klukům co jsem učil a naknec je obě vyhodili. Ten hrot o 90°fakt vadí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]