Nejste přihlášen/a.
Skúste pouvažovať nad týmto.Hrúbku 44 cm nebudete musieť ani zatepľovať,čiže ušetríte na zatepľovaní.Môžete použiť aj lacnejšie duté bez tej vaty a dutiny vysypať perlitom. wienerberger.sk/...
Zkušenosti z okolí a hledání před stavbou mého RD... na ytong jsem se vykašlal kvůli některým limitům (např. francouzské okno 5m mi nechtěli udělat na ytongu překlad...já nechtěl železo...). Také mne dost lidí varovalo, že jim praskají rohy pokojů nebo se špatně dávají věci do zdí... hmoždinky, držáky, konzole... Chemická kotva chytne vše, ale prodraží se...
Přesto - po 8mi letech v "Supertherm" zdivu bych další dům stavěl právě z ytongu.
Odpadly by starosti s fasádou, lepil bych na přesné zdivo s minimem lepidla, lehce bych řešil netradiční tvary půdorysu... a stavební změny v budoucnu by byly také bez potíží. Např. soused si minulý týden vyřezal v garáži díru na nové okno a dveře vyřezal a hodil na druhou stranu místnosti... práce na jeden den, relativně čistá, bez problému provedená.
Potvrzuji dobré tepelné vlastnosti - další soused si až stěžuje, že doma stačí "prdnout" a má horko až do rána. Chybí mu rekuperace... musí větrat a má suchý vzduch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.