Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho stavět nový rodinný dům

Od: marketa55 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den.
Budeme stavět bungalov ve tvaru L o užitné ploše cca 180 m2.Žijeme ve středních Čechách v nížině, cca 300 m. n.m,dům bude orientován na jih. Vytápění chceme podlahové všude, buď v kombinaci s kondenzačním plynovým kotlem nebo zvažujeme i tepelné čerpadlo. Poradíte z čeho stavět? Jestli Ytong nebo Porotherm,Heluz a jestli i zateplit? Pořád se nemůžeme rozhodnout ale spíš se přikláníme k Heluzu nebo Porothermu. děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Skúste pouvažovať nad týmto.Hrúbku 44 cm nebudete musieť ani zatepľovať,čiže ušetríte na zatepľovaní.Môžete použiť aj lacnejšie duté bez tej vaty a dutiny vysypať perlitom. wienerberger.sk/...

hodnocení

0x
Jedinně YTONG...je dražší oproti Porothermu ale není třeba jej zateplovat. V Ytongu se to teplo vevnitř drží snad samo a náklady na vytápění dřevem na 21-23°C jsou o pár tisicích za dřevo.
Buď se spokojetí s tím že jste postavili levně a celou dobu co budete v tom domě bydlet vás bude štvát kolik peněz protopíte a kolik vás stálo to zateplení
NEBO
postavíte drazší domek ( max o polovinu) s tím že po zbytek života vás bude hřát pocit že vás dům nechce zruinovat náklady na topení a zateplení.

hodnocení

0x

Zkušenosti z okolí a hledání před stavbou mého RD... na ytong jsem se vykašlal kvůli některým limitům (např. francouzské okno 5m mi nechtěli udělat na ytongu překlad...já nechtěl železo...). Také mne dost lidí varovalo, že jim praskají rohy pokojů nebo se špatně dávají věci do zdí... hmoždinky, držáky, konzole... Chemická kotva chytne vše, ale prodraží se...

Přesto - po 8mi letech v "Supertherm" zdivu bych další dům stavěl právě z ytongu.

Odpadly by starosti s fasádou, lepil bych na přesné zdivo s minimem lepidla, lehce bych řešil netradiční tvary půdorysu... a stavební změny v budoucnu by byly také bez potíží. Např. soused si minulý týden vyřezal v garáži díru na nové okno a dveře vyřezal a hodil na druhou stranu místnosti... práce na jeden den, relativně čistá, bez problému provedená.

Potvrzuji dobré tepelné vlastnosti - další soused si až stěžuje, že doma stačí "prdnout" a má horko až do rána. Chybí mu rekuperace... musí větrat a má suchý vzduch.

hodnocení

0x

taky hebel je dobry a maji lepsi ceny nez ytong,a urcite nezateplovat.

asd1
hodnocení

0x

Osobně bych kvůli tepelné setrvačnosti budovy (drží stálou teplotu = při vypnutí topení dlouho drží teplo, v létě se nepřehřívá resp. až po delší době veder) stavěl z "plného" materiálu = plná cihla, beton, kámen. Přes to izolace na úrovni pasivního domu, tj. min. 20 cm polystyren.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]