Nejste přihlášen/a.
před nedávnem jsem sem dával fotky pro radu Jak lakovat dveře bez bublinek.
No nakonec jsem se na to vyprdnul a dal to udělat natěrači. No dnes to má jako že hotové a vypadá to děsně. On mi tvrdí že je to ok a že to dělá to dřevo.
Já nevím, podle mě je to hnusně hrbolaté. Koupili jsme krásné podýhované dveře a je z toho hrbolatej hnus.
Co s tím jde dělat aby to bylo hladké a hezké? Chce za jedny dveře 1200kč, já teda fakt nevím co teď dělat.
Natěrač má jednu pravdu. Tohle udělá dřevo.
Ale po prvním nátěru, nebo nástřiku. prostě první vrstva laku bude po zaschnutí vypadat přesně takhle.
Ovšem pokud tvrdí, že to už je hotový, nezaplatil bych mu ani korunu a hnal ho svinským krokem.
Teď se lak musí do hladka vybrousit a dát druhou vrstvu. Pak to bude krásně hladký.
Jak píše Jenyk - je to čuňárna. ,, Pár´´ dveří jsem už taky udělal a první, co mě trkne do očí - evidentně jde o nevhodný lak, nejspíš i technologii. Prostě matlat to štětkou je poněkud ,,out´´. Chce to kvalitní základ, s velkou sušinou, aby se to nepropadalo. Dobrou zkušenost mám s PU laky, na měkotu dávám i dva základy. Brousit nejlépe na širikopásovce, pokud není, jde to i ručně, ovšem je to dřina. No a pak dobrý vrch, v případě dveří doporučuji otěruvzdorný.
Je tu jeden problém. Takto se prostě dřevo chová, a pokud to má být skutečně hladké, musí se natřít, pracně zabrousit, pak opět natřít, ještě jemně dobrousit a pak třeba ještě dvě vrstvy laku a případné zdrsnění vždy vyhladit. Taková práce je pochopitelně časově náročnější a také výrazně dražší. Rozhodně to není tak, že se koupí nenalakované dveře a za pár stovek je to kvalitně natřeno. Je to ale chyba řemeslníka, jestliže vám to nevysvětlil a nenabídnul rychlou levnou i poctivou dražší variantu.
Tahle vrstva hustého laku už se bude brousit docela blbě.
Jestliže chce 1200 Kč, tak je to cca dvě hodiny práce a materiál. Za dvě hodiny to opravdu asi líp neudělá. To jsou prostě jen dvě jednoduché vrstvy bez velkého hraní.
Já to nezpochybňuji, že si člověk nové nalakované dveře přestavuje jinak. Jen říkám, že za ty dvě hodiny to asi o moc líp udělat nemohl. Takové práce na domku si dělám sám, tak vím, jak jsou dnes barvy drahé a kolik práce obnáší, když to má být opravdu pěkné. Ono se to bohužel nechová tak, že když máte povrch s malými důlky, že by ho další vrstva srovnala. Chová se to přesně naopak, další vrstva je zdůrazní, tak jako se to stalo u těch vašich dveří.
Srovnejte to třeba s nalakováním oproti dveřím malého předního nárazníku auta, které stojí cca 3500 Kč. A ten nárazník je ve skutečnosti snažší.
tak 1200kč za dveře se mi nezdá pár stovek. Ale prostě toto mi nepřipadá jako nalakované dveře vhodné do interieru. Tak do garáže.
Máš pravdu v tom, že tohle není do interiéru, to není ani do garáže. Možná tak do králíkárny.
Ovšem, povrchová úprava je minimálně stejně drahá jako samotný dveře.
Fůra lidí si myslí, že koupí levný dveře v hobby, super, mega obchodech a pak to za dvě stovky nechají natřít. Takhle to ovšem nefunguje.
Když nám někdo do dílny přinese koupené, nenalakované dveře tak je mu vysvětleno, že buď se to udělá tak jak se má a nebo si s tím musí jít někam jinam. A udělat to opravdu pořádně není jen tak. Třeba vyndáváme výplně a skla. Což znamená vyřezat lišty, udělat nový a vše stříkat extra. Nikdy ne dohromady.
V první řadě by se mělo ujasnit o jaký materiál jde.Protože píšete že jste koupil dýhované dveře a to co je na fotkách nejsou na 99% dýhované dveře ale masiv...
Ale to je jedno je to ošklivé ...
to nahoře to jsou obložky k šoupacím dveřím - masiv.
Dole je masivní výplň dýhovaných dveř. dýhovaný je tám, ta výplň je masiv. ale všechno to vypadá stejně.
Teda jinak ty hrubé levné masivní dveře vypadají ještě celkem ucházající, ale ty drahé dýhované , co byly krásně hladké vypadají děsně
Ano, je to zjevně masiv z měkké borovice. Takové dřevo se na hladký silnovrstvý lak moc nehodí, protože je stále živé.
To horní je dokonce spíš jenom smrk.
Ta spodní fotka je borovice, ale horní nejspíš nikoliv. Ale to se nedá takhle s jistotou říci.
Přesně tak. Podle mě to je taky smrk. Pro naprostou jistotu by ten klacek musel mít člověk v ruce.
kdyby jsi jeste nekdy kupoval dvere,tak tady.mam doma 8ks i s oblozkami a pri povrchove uprave zadny problem. poctivedvere.cz/...
hmm tak od nich mám zrovna ty šoupačky se zárubněma. Ty se natíraly úplně nejhůř ze všech. je to strašně měký dřevo a furt z toho trčely chlupy,
Popravdě ty polský od RADEXU byly za stejnou cenu a zdají se mi lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.