Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rekonstruujeme dům, který jsme si nechali od firmy podřezat. bohužel jsme museli podřezání udělat ve vnitřní výšce domu cca 20 cm na podlahou, s myšlenkou, že až budeme dávat ipu, vytáhneme ji podél zdí až k podřezání a vytvoříme tím vanu na odizolování vlhkosti. Vše poroběhlo v pořádku, ale teď nám tam přišel zedník na omítání a vysvětlil nám, že nám tam bude vznikat vlhkost, což nechápu, na ipě se bude vytvářek vlhko? Nevím, zdi máme 80cm tlusté, všude máme podlahové topení. Vznikne tím teplotním rozdílem uvnitř a venku ve zdech vlhkost? Doporučil nám sanační omítky, ale hlavně složitý systém, kdy to kolem té ipy chce obložit styrodurem a pak to celé zaomítat, pominu-li, že to na vyrovnání bude pěkná vrstva omítek, tak to má opravdu zabránit vlhkosti? Navíc to napojení ipy na to podřezání moc nespolupracuje, materiál, kterým to podřezali se sice po nahřátí ohne, ale jak se ochlazuje, vrací se do původní polohy. Je jiná varianta? Ještě mě napadlo, zda by bylo možné ty pásy seříznout a zdi natřít tekutou lepenkou, kolem které už by ta vlhkost neměla dělat takové problémy a navíc by se na to snáze omítalo, ale nevím, zda půjde napojit tekutou lepenku na to podřezání. Díky za rady a názory.
Nejsem odborník, ale podobný problém jsem měl na chatě. Poučení z toho pro mne je, že je třeba vlhkost do úmoru a trvale odvětrávat nikoliv uzavírat nebo izolovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.