Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat jestli myslite ze bych mohl polozit treba dva nebo rady luxferu na zed, ktera je udelana z Ytongu 7,5 a je dlouha 1,1 m. Jde o nenosnou zed, ktera je mezi zachodem a koupelnou, do ktere nemam prisun denniho svetla tak bych to chtel vyresit prave tema luxferama. Pak bych jeste potreboval vedet jestli je potreba nejaka specialni malta na zdeni tech luxferu. Predem diky za radu
Když jsem četl tenhle dotaz, tak mě napadlo, že by se to dalo použít i u nás doma. Kompletně rekonstrujeme rodinný domek a součástí bude nové umístění záchoda a koupelny(dříve nebyla žádná). Záchod bude také bez okna a bude sousedit s koupelnou. Jenže u nás tam bude nosná zeď, kterou budeme teprve, kvůli stopu, dělat. Šlo by to použít i tam?
Sherys, to není nosná zeď. Jinak se to dá aplikovat v pohodě. Materiál na spojení se dá koupit běžně.
Takovou blbost jsem ještě neslyšel.To by se nesměly dávat do nosných zdí ani okna a dveře.A ty luxfery,co tam jsou zazděny,asi vybourat.
a na to jste došel jak? V nosných zdech že by se nesmělo používat luxfer slyším prvně. A jak to tak jako příjde. Čemu to vadí? V čem je teda zakopaný pes? Ono to totiž nikdo žádnou normou nepovolil, tudíž ani nezakázal, ale třeba se něco změnilo, takže když jste o tak přesvědčený tak vaše ezpečné vědění jistě pramení z nějakého zdroje.
A ještě taková drobnost... tazatel jasně píše že se jedná o zed nenosnou. Když jste tedy odpověděl tak jak jste odpověděl, má to asi svůj důvod. mohl byste jej nějak víc rozvést? Je docela dobře možné, že jsem nepochopil otázku já a špatně jsem odpověděl.
Čti techniku pořádně dotaz,i některé odpovědi.
Já odpovídám na konkrétní otázku tazatele.Na tu příčku mezi koupelnou a WC opravdu můžete postavit okno,nebo průhled z luxferů.Doporučoval bych lepit na obkladové lepidlo a zaspárovat silikonem ,protože vlhkost z koupelny může prostoupit spárami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.