Nejste přihlášen/a.
Poměrně hodně peču z kynutého těsta. Asi tak jednou týdně z 0,5 kg mouky - chleba, buchty, vánočky... Mám robot Zelmer Fenomen. Hnětací hák nějak zoxidoval (asi pomohlo prostředí myčky na nádobí), už ho nemohu použít. Náhradní díl zatím není, pokud by byl, stál by asi 1370 Kč bez poštovného.
1. Mám uvažovat o ponerezování stávajícího hnětacího háku? Nebo je to úplná blbost? Mám ale matný dojem, že jedna místní fabrika kdysi dávno nerezování pro domácnost nabízela.
Uvažuji i o koupi nového hnětače. Už ne celého robota, ale jen hnětače.
2. Má někdo zkušenost s hnětači Sencor? První odkaz - levnější než nový samostatný hák, druhý odkaz jen o něco dražší než nový hák. Tyto hnětače Sencor jsou nabízeny v mnoha barvách, zdá se, že každé výrobní číslo má jinou barvu. V čem se to funkčně liší?
3. Nebo nějaký jiný hnětač?
xxx
Nedoporučujte mi, prosím, zadělávání těsta v domácí pekárně. Pekárnu mám. Do těst přidávám všelijaká semena, vločky a pohanku. Tato tvrdá semena podřela teflonový povlak pekárny. Pohanky a ovesných vloček v těstě se nevzdám, to raději budu zadělávat ručně
Nedoporučuji ani jeden, oba mají plastové převody a při používání 1 x týdně vám nevydrží ani rok. Reklamaci mi neuznali, prý je to běžné opotřebení.
Nepíšete jakou pekárnu jste měla. Nechcete investovat do kvalitní pekárny s kovovými převody?
Všechny semínka i rozinky namočím na 10 minut do vlažné vody, scedím, trochu vysuším papírovou utěrkou a nic mi teflon nepoškrábe.
Pozdní rada, ale snaha byla. Poškrábání mísy by nemělo vadit v běžném provozu a nebo bych si za 600-700,- Kč koupila náhradní mísu do pekárny. Běžně se prodávají. Popřemýšlejte.
oba ty uvedené mají málo Wattů na kynuté těsto - chtělo by to silnější aspoň 600W ale klidně i víc ,zvlášť přidáváte-li různá semena ,aby vám chvíli vydržel .
Osobně bych si nenechávala starý hák nijak upravovat - nevěřila bych tomu.
Abych byla upřimná mám robot ,ale kynuté těsto nejraději zadělávám ve velké míse ručně - s láskou...pěkně dlouho, aby šeptalo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.