Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplněk k plotu,ostré hroty z horní strany

Od: zajda888® odpovědí: 2 změna:

Hezký den,

v Holandsku jsem viděl na kovových plotech seshora takovou lištu,která byla vystříhaná ve tvaru vvvvvvvvvvv, přivařena na kovové konstrukci plotového pole.No,nechtěl bych přes to někdy lézt...:-D

Potřeboval bych tak 30 metrů a nechce se mi to vyřezávat flexkou.

Neexistuje nějaký výrobce? Neviděli jste to někde?

Díky za případné info.

doplněno 22.02.16 12:48:

Našel jsem alternativní řešení a sice žiletkovou pásku.

I když bych teda raději tu lištu...:)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem dala nahoru i dolů (mám drátěný plot) ostnatý drát. A patrně to funguje :)

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
vím přesně, co máte na mysli, viděl jsme to užna plotech i tady. Osobně se mi to sice vůbec nelíbí (řešil bych to jinak - ostnatý drát natažený z vnitřní strany plotového dílce těsně pod horní hranou tak, aby nebyl vidět, ale účel - komplikované přelezení - splnil), ale k vaší otázce. Výroba je úplně jednoduchá - udělá vám takové lišty z plechu požadované tloušťky na zakázku pomalu každý zámečník, který má k dispozici nějaký (např. výstředníkový) lis. Má to samozřejmě své ale
- nebude to na počkání
- nebude to nejlevnější, protože nad tím stráví dost času
Jednodušší řešení je nechat to vysekat na CNC vysekávacím stroji (lidově se těmto strojům většinou říká "trumatic" podle jednoho z výrobců), případně lišty nechat vypálit pomocí laseru (taktéž CNC). Cenově vás to vyjde oboje skoro nastejno - počítejte cca hodinu práce stroje s obsluhou (tj. cca 1.000,- - 1.200,-) + materiál (kdyby to bylo z tloušťky plechu 2.00mm a šířka lišty byla 50mm, tak se těch lišt vejde na tabuli plechu 2000x1000, což je standartní tabule, cca 25ks, tabule 2.00mm plechu váží 32kg a 1kg stojí cca 25,-Kč, takže celkem cca 800,- - 900,-Kč). Celkově tedy nějakých 2.000,- - 2.500,-Kč (podle toho, kde to necháte udělat). Osobně bych volil spíš to vypálení laserem - nebude o mít už ostré hrany jako od vysekání lisem, navíc v menších firmách vám to většinou udělají do druhého dne.
Nenapsal jste, odkud jste - v regionu královehradeckého kraje bych uměl tohle zajistit komplet na míru i s montáží na plot (na těchto strojích - CNC laser i CNC vysekávací lis jsem dělal i programoval, takže kontakty samozřejmě mám).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]