Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhad domu

Od: tancicimys odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám problém s mým dosud manželem. Darem jsem dostala pozemek od svého otce, na něm jsme postavili dům. Manžel chce nyní pochopitelně vyplatit a vyhrožuje mi, že mě zničí jeho odhadce. Rozhoduje při odhadu fakt, že jeho polovina domu stojí na mém pozemku? Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, dle mého názoru znalec provede nezávislý odhad celého pozemku a domu. Z toho je celý pozemek a polovina domu Vaše a manžela bude polovina domu. Ovšem, znalec dále o majetku nerozhoduje - pouze ho vyčíslí. Vám bych doporučil nechat si udělat také nezávislý odhad nemovitosti a porovnáte. Stejně se asi budete soudit, tak to bude mít pokračování. Zdravím!

P.S. Nezávislý znalec nemůže nikoho zničit - "jede" jen podle tabulek a počítá.

doplněno 20.02.16 16:57:

Volte znalce s "kulatým razítkem" a ne pouze pracovníka RK. Znalec s "kulatým razítkem" je pod státní kontrolou a nemůže podvádět - jinak by také mohl jako znalec skončit.

doplněno 20.02.16 22:29:

Tak, snad pro lepší pochopení - znalec, který podvádí a falšuje se dopouští trestného činu.

Nyní už to bude snad jasnější a každému.

cicko*

"Znalec s "kulatým razítkem" je pod státní kontrolou a nemůže podvádět"Tak toto bych bral jako sdělení naprostého idealisty nebo jedince odtrženého od každodenní reality.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]