Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém s mým dosud manželem. Darem jsem dostala pozemek od svého otce, na něm jsme postavili dům. Manžel chce nyní pochopitelně vyplatit a vyhrožuje mi, že mě zničí jeho odhadce. Rozhoduje při odhadu fakt, že jeho polovina domu stojí na mém pozemku? Děkuji za odpověď
Dobrý den, dle mého názoru znalec provede nezávislý odhad celého pozemku a domu. Z toho je celý pozemek a polovina domu Vaše a manžela bude polovina domu. Ovšem, znalec dále o majetku nerozhoduje - pouze ho vyčíslí. Vám bych doporučil nechat si udělat také nezávislý odhad nemovitosti a porovnáte. Stejně se asi budete soudit, tak to bude mít pokračování. Zdravím!
P.S. Nezávislý znalec nemůže nikoho zničit - "jede" jen podle tabulek a počítá.
doplněno 20.02.16 16:57:Volte znalce s "kulatým razítkem" a ne pouze pracovníka RK. Znalec s "kulatým razítkem" je pod státní kontrolou a nemůže podvádět - jinak by také mohl jako znalec skončit.
doplněno 20.02.16 22:29:Tak, snad pro lepší pochopení - znalec, který podvádí a falšuje se dopouští trestného činu.
Nyní už to bude snad jasnější a každému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.