Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přispevek na bydleni

Od: monika2011 odpovědí: 11 změna:
Dobry den,
jsem tehotná, pritel pracuje v nemecku a tam i byli a plati najem. Mám narok na nejake prispevky na bydleni kdyz jsem na adrese hlasena sama? Ted i po porodu? Ja se v tom moc nevyznam. Dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Omlouvám se, ale pokud máte dobře zajištěného pracujícího přítele, tak se o vás jistě postará. Nakonec je to jeho povinost i v době před porodem.

danys*
hodnocení

3x
Slečnu spis zajímá jak pupnout dávky.. Můžete uvést,ze jste sama,nikoho nemáte atd..

hodnocení

1x
Musíte pravdivě vyplnit formulář,ve kterém je mj.kolonka příjmy.
V tomhle případě je nepodstatné,zda Váš přítel s vámi nebydlí.
Zcela jistě Vás finančně zabezpečuje.
Tzn.,že nárok nemáte.

Pravdivě vyplňte příjmy. Na úřadu nikdo neví, jestli máte nebo nemáte přítele. V bytě jste hlášena sama.

pohanka*
hodnocení

0x

Omlouvám se, ale pro Vás bude nejlepší, když se vezmete. Máte jistotu, a plnou rodinu. Věřte, že se potom úplně jinak hospodaří, když jsou lidé ve svazku. Cítíte určitou povinnost, jistotu, zázemí. Je to dobrý pocit, že se na někoho můžete spolehnout, lépe si naplánujete i další, životní kroky. Manžel se i lépe o rodinu postará, bude cítit povinnost zabezpečit rodinu, něco vybudovat svého, vždyť je to na celý život. A Vaše jistota se přenese i na Vaše těhotenství /asi až příští/ i na Vaše děti, budou vyrůstat v rodině, kde má každý své místo, svoji roli.

Nevím proč se dnes od úplné rodiny, zpečetěné manželským slibem, tolik ustupuje. Možná si to neuvědomujete, ale podvědomí, že si kdykoliv může jeden, nebo druhý sbalit kufry a ze vztahu odejít, nepůsobí v podvědomí pozitivně. To si možná řeknete až okolo 60ti let, kdy je člověk trochu citlivější na různé signály těla a mysli.

Kromě toho v případě smrti, a že se to stává /nehoda, nemoc, násilný čin/, jednoho - zbylého z manželů a sirotky stát nenechá bez peněz. Dostáváte pozůstalostní důchody a věřte, že je to velká pomoc v té tíživé situaci.

A nakonec i v případě dědění je situace jednodušší, a i v případě hospitalizace se podávají informace druhému z manželů atd..

Jako uchazeč o zaměstnání budete mít větší naději získat práci, jako ženatý, vdaná, než solo, nehledě, že lze uplatnit i různé slevy na vyživovanou manželku, teď nevím, jestli jsou i nějaké nižší daně v případě manželství. Též půjčku lze lépe získat jako pár. Jako matka samoživitelka získáte nějaké dávky, ale pozitiva manželství jsou větší.

Možná, že by se ještě něco našlo, samozřejmě je to Váš život, jak si to uděláte, tak bude.

To jenom můj názor a pohled. Přeji Vám hezký vztah, zdravé děťátko a celý budoucí život ať zvládnete bez velkých komplikací a v pohodě.

uska*

Strakatý pejsku - ráda čtu vaše odpovědi, ale s touhle větou nesouhlasím..

Možná si to neuvědomujete, ale podvědomí, že si kdykoliv může jeden, nebo druhý sbalit kufry a ze vztahu odejít, nepůsobí v podvědomí pozitivně.

I z manželství se dá kdykoliv vycouvat. Já si naopak myslím, že pokud lidí spolu dlouhodobě žijí na psí knížku, tak musí být k sobě tolerantní, musí dělat více kompromisů než v manželství. Až po dlouholeté prověrce se vzít. Majetek, dědění atd se dá vyřešit jinak než svatbou.

pohanka*

Usko děkuji. Chápu, jak to myslíte, tolika manželství ztroskotá, vždyť i zde na poradně o tom čteme.

Je pravda, že rozvod, dělení majetku, domluva o děti, vyplácení z bydlení není nic záviděníhodného.

Život není peříčko. A vzhledem k současné politické situaci a situaci na pracovním trhu ani moc dobré výhledy do budoucna nebudou.

Myslím, že mi mnoho lidí za pravdu, že komu se podaří jakýkoliv funkční a pohodový vztah a i s větší rodinou, zázemím, na které se bude moci spolehnout, že bude mít v životě víc, než jiní, finančně bohatší, v nespokojeném vztahu. (šmankote, to je dlouhá věta, snad dává smysl.)

Měli bychom se vrátit k rodinným hodnotám a jednoduchému životnímu stylu.

hodnocení

0x

Moniko - zkuste si vyplnit kalkulačku penize.cz/...

já myslím, že byste nárok mít mohla, ale záleží na tom, kolik vám přítel přispívá, popř. jaké jiné příjmy máte...

hodnocení

0x

Na téhle stránce najdete úplně všechno:Pomoc v hmotné nouzi- příspěvek na bydlení, příspěvky na živobytí, mimořádná okamžitá pomoc, životní a existenční minimum, portal.mpsv.cz/...

Jsou zde i formuláře, které ikdyž nevytisknete, ale na nich zjistíte, co se po vás bude chtít. Když vás přítel zajistí, tím líp. Je dobře vědět, kam a jak se obrátit pro pomoc.

monika2011
hodnocení

Děkuji Vám, nejde mi o to pumpnout dávky. Jde o to že v německu má vysoký nájem a jezdí sem opravdu jen svátečně. Díte plánované nebylo , ale hold se stalo. Určite má do budoucna v plánu se sem odstěhovat, jen co vyděla nějaké slušné peníze. Já byla jen zvědavá. Určitě mi to není prijemné jít někam loudit o penize. Ale když to můžou využívat naši černí spoluobčané , tak proč ne já :) Děkuji

Moniko, na příspěvek na bydlení je třeba – být vlastníkem bytu, nebo mít uzavřenou platnou nájemní smlouvu a mít v bytě trvalý pobyt. Pokud toto splňujete a jste schopna doložil své výdaje za bydlení které hradíte, pak si o příspěvek na bydlení zažádejte. Záleží na tom jak vysoký máte příjem. Buď Vám příspěvek schválí nebo zamítnou. Potvrzení o nákladech za bydlení se dokládá za každé kalendářní čtvrtletí. Jen upozorním ještě na to, že se započítávají příjmy všech osob, které tvoří společnou domácnost. V klidu si pročtěte:

portal.mpsv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]