Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Při rekonstrukci domu potřebuji v jedné části zvednout podlahu o cca 3-4cm. Podlahu je nutné zároveň vyrovnat. Napadlo mě vyrovnat to betonovým potěrem, ale přeci jen si říkám, zda by nebylo možné podklad jen srovnat nivelačkou (5-10mm) a pod pochozí vrstvu (3 vrstvá dřevěná podlaha) dát hobru 15-19mm. Není to už moc? Neporšlape se to za čas a nebude se podlaha hýbat a vrzat? Je to asi 45m2 podsklepený. Předem moc děkuji za každou radu
nepochopil jsem složení podlahy v rozměrech.
Pokud je třeba srovnat podlahu o 3, místy 4 cm, tak bych dal v jedné vrstvě beton. Na to pak podlahu ze dřeva.
snad již rozumím?
15mm prkenná podlaha, 15 mm nějaká podložka, třeba hobra. 0-10mm na vyrovnání nerovností?
dohromady 40mm?
Dal bych osb desky. Prohýbat se to nebude, vrzat asi ano. Nebo bych uvažoval o podlaze z dřevěných podlahových prken na roštu. Ale vrzat bude taky. Hobry silné 2 cm bych se bál a slabého betonu taky, i když toho míň. Ale počkejte na místní odborníky.
Jenže on bude dávat 3vrstvou podlahu až na tu zvedlou o 3-4 cm. A to by se rošt pod prkna asi vešel.
Proč by OSB vrzaly? Taky jsem potřeboval v jedné místnosti zvednout podlahu - zbrousil jsem největší nerovnosti betonu, vysál, napenetroval, OSB přilepil na pěnu k podkladu - kde byla propadlina (max pár mm) jsem dal víc pěny. Na OSB je podložka a plovka. Po cca měsíci nic nevrže. Pěnu jsem dával i do drážky. Výsledkem je rovnější povrch, než když se niveluje (a moc se to neumí).
Pokud není základní beton moc křivý,nebo by se dal přebrousit,pak bych dal rovnou hobru,je v různých tloušťkách,a na ni tu podlahu.
JABRAKA
Jsou to defakto 3 pokoje jenž bych rád sjednotil v jednu podlahu. 1. pokoj je pase - rozpraskaný potěr, tam budu muset odbourat potěr a dobetonovat. Další 2 pokoje byly parkety kde jeden už jsou vybourané a v druhem pokoji jsou stále, ale budou muset pryč, jelikož je tam asi 1cm kopec v jedné oblasti. Kopec pak zkusit vypourat, srovnat potěrem a celé to finálně sjednotit stabou vrstvou nivelačky. Na to už jen hobru cca 2cm a podlahu. Neprošlape se ale taková vrstva hobry?
Děkuji moc za odpověď. Ještě mě zajímá jedna věc - v jedné místnosti jsou parkety a ty jsou rovné až na jedno místo, kde je kopec. Je nějaká možnost vybít jen cca ten metr čtvereční s tím kopcem a vzniklý lavor něčím srovnat (přechodový můstek-nivelačka)? Na to 10 mm hobry a dřevěnou podlahu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.