Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace parket-jaký lak?

Od: trixy odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,provádím v nově koupeném bytě ronovaci parket,koncem měsíce mi mají přijít parkety vybrousit a já pomalu ale jistě zjištuji jaký pak použít nátěr(y)?!poradíte?za vybroušení si veme známý pár kaček ale co se týče následného lakování,tak k tomu se moc nemá a ani o tom moc neví,tak se ptám zde a doufám že někdo poradí za což předem děkuji!
Jedná se o parkety v obývacím pokoji,čili budou poměrně hodně zatěžovány (čímž myslím že více než v ložnici apod.)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Řekl bych,že ani to lakování nebude levná záležitost.

V podstatě na parkety přichází v úvahu laky na bázi epoxidů,dvousložkové,nanáší se sterkou ,nebo válečkem.Tuhnoucí až 24 hodin.

Další jsou laky na základě polyuretanů,opět jedno,nebo dvousložkové. a ještě máme k dispozici laky rozpouštědlové,nebo v disperzi.

Na trhu je celá desítka výrobků,je třeba si vybrat z prodejny poblíž.Je potřeba počítat s cenou až 1000 Kč /litr pokud chcete opravdu kvalitní povrch.

JABRAKA

trixy
hodnocení

a jakou plochu v m2 pokryji litrem laku?
trixy
hodnocení

tak sem se zatím díval na balakom-parketol kde 5l stojí cca 1259kč avšak nevím jestli je vhodný pro mou potřebu...
poradíte ten správný?

mato*
hodnocení

2x

Já se takovou prací živím a používám laky Thomsit. Zákazníci jsou spokojeni."Každá renovace parket vyžaduje také zatmelení spár."

trixy
hodnocení

a s tím parketolem nemáte žádné zkušenosti?co se týče zatmelení těch spár,tak se to nejdříve přebrousí,pak se přejedou tím tmelem spáry a pak znovu jemně přebrousí?
trixy
hodnocení

ía s tí­m parketolem nemáte žádné zkušenosti?co se týče zatmelení­ těch spár,tak se to nejdří­ve přebrousí­,pak se přejedou tí­m tmelem spáry a pak znovu jemně přebrousí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]