Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
V současné době kupujeme s manželem dům ke kterému náleží 1 ha pozemku. Jak jsme ale zjistili, část z pozemku, jež je veden na katastru jako trvalý travní porost využívají majitelé vedlejšího pozemku jako pole (cca 2000m). Tito majitelé pronajímají své pole sousedící s kupovaným pozemkem zemědělcům obce, kteří ať již vědomě či nevědomě rozšířili toto pole o námi kupovaný pozemek. POdle informací současného majitele, od kterého nemovitost kupujeme, neexistuje žádná nájemní smlouva, jež by je k tomu opravňovala. Zajímalo by mne, zda je možné si nechat pozemek vyměřit a oplotit, či koho máme žádat o nápravu, povolení k oplocení,... Jakým způsobem se taková situace řeší. Předem děkuji.
Rad bude mnoho, záleží, kterou se budete řídit. Nejdříve bych kontaktoval nájemce, který obhospodařuje uvedený pozemek. Sdělil bych mus svůj záměr a podle jeho vyjádření lze postupovat dále.
Páč bez podrobností od druhé strany, budem spekulovat co a jak.
V podobné situaci, jsem se obrátil na zemědělský fond v HK, kde mi zjistili, kdo obhospodařuje "moje" pole, domluvil jsem se k oboustrané spokojenosti.
Nejdříve navštivte zemědělské družstvo a poptejte se,zda přece jen neexistuje nějaká nájemní smlouva.
Pak bych jim oznámil,že jsem majitelem a že požaduji uvést neprávem obhospodařovaný pozemek do původního stavu,tedy travní porost.To se jim asi líbit nebude
Pozemek si můžete nechat vyměřit a až Vám ho uvedou do původního stavu,klidně i oploťte.
Případně jim ho můžete pronajmout na zbytek roku,či na pár let příštích.
O povolení k oplocení žádáte stavební odbor městského úřadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.