Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automaticka pračka

Od: luck* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer přeji,odešla mi pračka...Vydržela dlouho . Nějak se v tom neoreintuji . Co je lepší ted koupit ,plnění vrchem nebo bokem . Stačí na 5kg a 1 000otacek . Prostě klasika a ne dotykovy displej atd.Diky za radu .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím , tuto otázku jsem dal kamarádovi - opraváři praček. Bylo mi řečeno : plnění vrchem znamená , že buben má dvě ložiska , která se míň namáhají. Plnění bokem znamená jedno ložisko a čim užší pračka , tak tím je to horší. Dále říkal , abych nekupoval nad 1000 ot . že je to poruchový. Ptal jsem se na značku a bylo mi řečeno , že po všem ... .

Nakonec jsem koupil Zanussi a jelikož je vestavná tak plnění bokem a za 2 leta mi odešlo ložisko. :)

Abych nezapomněl - ještě jsem se ho ptal na calgon a říkal mi ať se na to vykašlu a jednou za čas to vemu octem.

jarekcernoch*

Naprostý souhlas. S bočním plněním kupovat pouze: chcete-li ji dát pod sušičku nebo jinak skládat "do komínka" nebo pokud se vám líbí, jak se to tam "točí" :) Máme AEG na 7 kg, šířka 40, perfektně tichá. Potenciální životnost mechaniky je nesrovnatelná.

Jednou se manželka taky radila co s vodním kamenem a dostala úžasný pokyn: dejte tam tak glo-glo-glo octu :) (to jsou speciální telfonní jednotky objemu pro ženy) Takže taky souhlas.

hodnocení

0x

Typ pračky (plnění) dle zvyku a možností. Někdo má pračku v lince, někdo na pračce sušičku...

Plnění vrchní má nevýhodu, že je prádlo "hluboko"- a jestli máte menší postavu, můžete mít problém vytáhnout věci z pračky.

Pračka pro rodinu min 7 kg a 1200 otáček. Jsou jich mraky - osobně bych šel do BEKO s 5ti letou zárukou. Před prvním zprovozněním NEZAPOMEŇTE NA POJISTNÉ ŠROUBY, CO DRŽÍ BUBEN !

doplněno 16.02.16 18:09:

Tak doplním - vrchní plnění měla jen moje matka, protože do pračky nalévala dešťovou vodu (chtěla asi ušetřit...) - měla často problémy s trháním tenkých tkanin (halenky, silon,...) - protože buben má otvírací dvířka a o ně se sem tam někdy něco zachytlo... - proto bych nedoporučoval.

pracky.heureka.cz/... je dobrý střed, hledejte obchod s tou prodlouženou zárukou NA KOMPLETNÍ PRAČKU - někteří nabízí záruku "na buben"- což je k ničemu, když nejčastější závada je v elektronice

doplněno 17.02.16 08:28:

Každá pračka má v zadní části 2-4 šrouby, které drží buben pračky při převozu. Před instalací si pročtěte manuál k zapojení, jistě to tam bude popsáno. Ale někdy lidi manuály zahazují jako knihu pro blbce, a pak to tak dopadá...

Trochu nerozumím tomu "zkontroluju prádlo v pračce s vrchním plněním"- Prostě vyperu a vytáhnu - co bych tam měl kontrolovat? Jestli spadla červená ponožka do bílého prádla v pračce s vrchním plněním nevidím...

Mám pračku 7 let, na ní je sušička. Prádlo pro 4 lidi (2 děti) znamená průměrně 1 pračku denně. Za tu dobu má matka pračky 2x K.O. - vodu tam leje asi nějak blbě... že by to teklo po krajích mimo buben někam na elektriku? nevím.

Za posledních 30 let jsem se v rozsáhlé rodině setkal s problémem pračky jedině v elektronice.

luck*
hodnocení

diky za rychlou odpoved .Jsme pouze dva ,pračka bude nezávisle v koupelce.Žádná sušička atd.

luck*
hodnocení

NEZAPOMEŇTE NA POJISTNÉ ŠROUBY, CO DRŽÍ BUBEN !,,to se u tehle značky nějak povoluje ,nebo?

hodnocení

0x

Já mám pračku plněnou shora. Pere fajn, ale ikdyž je 1 000 otáček, prádlo je dost mokré. Na těch 1 000 zrychlí jen na chvíli a to nestačí. Velmi často nechávám ještě jednou vyždímat. Jestli máte místo, které já nemám, kupte si s plněním zepředu. Vyždímá mnohem lépe a je také mnohem tišší. ;) Podívejte se tady, nejen na porovnání cen, ale jsou u každého modelu parametry, které v obchodě nezjistíte. pracky.heureka.cz/... Pohledejte, která se vám líbí, zajděte se na ni podívat do obchodu, porovnejte ceny a raději si ji objednejte u nejlevněšího prodejce. Mnohdy i s dovozem výjde o několik tisíc levněji, než z kamenného obchodu.

hhh
hodnocení

0x

zásadně plnění horem,protože to můžete kdykoliv otevřít,doplnit prádlo,zkontrolovat,jestli je dost prášku.Jestli je to dobře vymáchané.Plnění bokem má jedinou výhodu -že vidíte,jak se to točí-prostě jen pro nepraktické blbce.Dnes je plno praček za pár stovek,které mají jen vysypaná ložiska na bubnu a těsnění.Lidi si to neumí opravit sami a tak to prodají.Stačí to koupit,spravit a máte skoro novou pračku za pár stovek

luck*
hodnocení

hodim oko na pračku plnění vrchem a šíře 45 cm . Nám to stačí .Ještě jednou díky za radu .

hodnocení

0x

Podle mé zkušenosti to letmé zavěšení býval problém spíš starších praček, tam jsem ložisko občas měnil (taky byly někdy řešené tak, že kolem pak tekla voda ven, takže se vyměnit muselo, dnes je to cele uzavřené v palstovém boxu), ale co jsme měli Candy a teď Bosh, obě se prakticky nezastavily (4 členná rodina, dva kluci na vesnici) a ložisko po šesti letech stále bez znatelné vůle (ale ten zvyk kontrolně vzít za buben, jestli už tam není vůle mám stále). Dnes je větším problémem třeba koroze těch srandovně tenkých vnějších plechů, vypouštěcí čerpadlo, ale to stojí pr stovek, nebo když odejde elektronika.

Od té s horním plněním vás neodrazuji, ale zásadní výhodou bočního plnění je, že se na pračku dá postavit sušička. (Jistě, pokud ji ještě nemáte, tak máte pocit, že ji nepotřebujete). Ale pokud máte dost místa i na postavení sušičky na zem, pak není problém. V neposlední řadě je u pračky s bočním plněním vidět co se uvnitř děje. :)

pohanka*
hodnocení

0x

Mám plnění bokem a nahoře na pračku odkládám vyštosované ručníky, nějakou kosmetiku a pod., což u plnění horem nejde. Máma měla plnění horem a 1000 otáček a také to prádlo nebylo dobře vyždímané, do paneláku určitě 1200 otáček. Značku doporučuji Whirpool a LG, kterou mám nyní na 1000 otáček a prádlo je velmi dobře vyždímané, vlez bokem.

doplněno 16.03.16 21:53:

Je tedy možné, že všeobecně pračka plněná horem na 1000 otáček, vyždímá prádlo hůře, než pračka s plněním bokem též na 1000 otáček? Já tedy tuto zkušenost mám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]