Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SVJ nemá výbor - kolik stojí správce?

Od: nikolaj odpovědí: 9 změna:

Ještě dotaz. Dosavadní výbor končí (všichni 3 ze zdr. důvodů, všichni jsou velmi vysokého věku) a v našem SVJ bohužel nejsou jiní lidé, kteří by byli schopni zastávat funkce člena výboru SVJ (nemají znalosti, zkušenosti.., opravdu se tu nikdo nenajde.). Budeme muset tedy najít nějakého správce, který se bude o vše starat. Vůbec ale nemám představu, kolik asi tyto služby stojí. Jme SVJ, ve kterém je 32 bytových jednotek + 8 garáží ((ty jsou samostatné jednotky, mají často i jiného vlastníka než byty). Vím, že se to liší případ od případu, jde mi jen o jakousi rámcovou představu. Děkuji. N.J.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

2x

To jsem přesně říkal svojí matce, když se rozčilovala, že si výbor bere nějaké peníze. Buď ráda, že to vůbec je někdo ochoten dělat skoro zadarmo.

karlosdos*

Já to dělám zadarmo, jenom telefon 300kč. Kredit na 1/4 roku.

pro karlosdos : měl bych dotaz -z čeho platíte např.v současné době rozdávané,rozesílané apod. vyúčtování za loňský rok? Z čeho platíte např. náklady na papír,tisk a poštovné?To si děláte účetnictví sám a zadarmo?

karlosdos*

Né,mám placeněho správce ,dělá mi účetnictví,danové přiznání poštovné,za 3000 za měsíc. je nás 32,,drobné nákupy mi proplácí správce,je to vedené v účetnictví.

Já bych to nedělal ani za těch pár tisícovek, co výbor v našem SVJ ročně dostane. Natož zadarmo. Můj otec býval u nich v domě domovní důvěrník. Nevděčná práce.

buss
hodnocení

0x

Tipl bych, že dosti výboristů nemají znalosti, pokud je někdo nenapadne, nic se neděje. Správce zřejmě máte, ten však není odpovědný, vy jste právnická osoba, samostatná. Někdo mimo SVJ vás přijde draho, kdo na sebe vezme odpovědnost? Prostě kdo bude ochoten a co si řekne. Poptejte se třeba SVJ v okolí, sousedních. Výbor není nutný, může velet jeden.

jirifara
hodnocení

0x

SVJ nemá výbor.Jaké jsou možnosti spravovat SVJ a kolik to stojí.?

Díky.Fára

hk
hodnocení

0x

Prosím pěkně - uvědomte si, že výbor mít musíte! Jde jen o to, kdo bude zvolen do výboru (někdo z domu) nebo si navolíte cizí lidi, které neznáte a který svěříte své peníze a defacto i své byty. Výbor může činit taková rozhodnutí, na jejímž konci můžete o byt přijít.

Výboru se nevyhnete. Pokud budete mít výbor a ten nebude chtít vykonávat sám správu domu, pak si můžete najmout na celou správu nebo jen část realitky, které se tímto zabývají. Cena za najatý výbor nebo cena pro správce je hodně individuální.

Jsem názoru, že poku umíte napsat sem a ptát se, jste schopen i dát 3 lidi dohromady a být ve výboru a najmout si pak správce domu.

shd
hodnocení

0x

Výbor ze zákona musí být, letos jsou nějaké změny podle nového občanského zákoníku a které musí být do konce projednány a odeslány na krajský soud k zapsání.

Přesné info nevím, budeme to teprve projednávat, ale jedná se pouze menší změny v násvu společenství, změna hlasovaní atd.

O správu se vám může starat nějaká bytová společnost l tomu určená (většinou to má město) se kterou uzavřete smlouvu. My jim platíme cca 150Kč za byt a měsíc, s tím, že o opravách si rozhodujeme sami, vedou nám účetnictví a vše okolo, mají v tom i právníka, zastupují nás u soudu atd.

Výbor máme taky, ale jsme malé společenství ( 6 jednotek,) tak děláme jednu schůzi ročně kde schválíme co je potřeba a moc to neřešíme. Co je potřeba většinou uděláme vlastními silami, pouze odborné a větší akce přenecháváme firmám - prostě se snažíme šetřit, ale to neznamená že ten kdo tu práci ze společenství provede ji nedostane zaplacenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]