Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit starého nábytku?

Od: pu® odpovědí: 16 změna:

Zdravím všechny :) Nenapadá Vás jiný způsob, jak se zbavit starého nábytku, než inzerovat po internetu? Máme v bytě staré skříně atd., které jsou docela funkční, hodí se třeba do sklepů na odložené šaty, a tak je nám líto je vyhazovat, ale mám dojem, že nafocení a nabídka na internetu (nabízíme jen za odvoz) není úplně ono. Nenapadne někoho ještě něco? Díky! *uf*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Ještě mě pu napadlo, udělejte si pár výstižných oznámení na PC a dejte je třeba po dohodě na poštu, do trafiky nebo krámku v okolí. Kupte k tomu čokoládu a požádejte, zda to tam nemůžete vylepit. U soukromých majitelů by to mohlo zafungovat, že by to povolili. Na poště by to bylo fajn, ale tam tomu vylepení tolik šancí nedávám. No pokoukněte v okolí, i hospoda by nebyla marná. Tak hodně štěstí, ať to máte co nejdřív rozdané. Brání Vám něco v přehlášení trvalého pobytu? Zaplatíte alikvotní část poplatku za odpad a ve sběrném dvoře by to mohli vzít. U nás je to zadarmiko pro ty, kteří mají zaplaceno! *placni*

pu®
hodnocení

Zdravím ještě jednou, paní Lidko! Přehlášení pobytu do této doby bránilo to, že jsme se za poslední roky nikdy nezdrželi v Čechách dostatečně dlouho na to, abychom stihli všechny úřady *uf* No a jak jsem psala, teď jsme tu od pondělí a řešíme zatím věci jiné. Nadto původně jsem z Ostravy, a jsem zvědavá, kdy se dostanu kvůli potřebným formalitám tam - tak jedině to, jinak nám nebrání samozřejmě nic :) a s radostí už to budeme mít z krku, jen prostě s ohledem na pracovní vytížení, které není o nic menší než jindy, nám s tím vším stěhováním a hmotným zařizováním zkrátka nezbývá čas na nic než na základní záležitosti :( , které se dají jakž takž řešit operativně (mám na mysli, že člověk nemusí zabít den na úřadu). Ale s těmi papírky máte pravdu, to by mohlo zafungovat. Jen ještě tu poštu, hospodu a krámky najít! :-D No jo, není to legrace. Ale nestěžuju si, jsme samozřejmě rádi, že máme střechu nad hlavou. Všem díky za rady!

lidka*

Takže už jenom zbývá Vás přivítat v Čechách a jednu věcnou poznámku. Pokud v Ostravě nemáte jiné vyřizování, než odhlášení trvalého pobytu, tak tam nemusíte jezdit. Stačí se přihlásit na příslušné městské části - ohlašovně v Praze a v Ostravě Vás odhlásí automaticky. K přihlášení potřebujete vyplnit žádost, tu najdete na stránkách úřadu a výpis z KN, který potvrdí Vaše vlastnictví. Ten by se dal pořídit doufám i na městské části nebo na poště. Toť vše. Ale to možná víte, ale jestli ne, tak už nemusíte nic zjišťovat. Zároveň byste si mohla vyřídit nové osobní doklady (OP,pas, ŘP) a to bych tipovala na pouhou hodinku. Někde se dá dokonce objednat předem. Ale na to samozřejmě máte ještě chvíli čas, než se usadíte. Tak hodně štěstí! *placni*

doplněno 05.08.09 18:40:

Nějak mě to zlobilo, házelo chybu a nakonec se to objevilo 2x. *nevi*

doplněno 05.08.09 18:47:

praha4.cz/...

pu®
hodnocení

Milá Lidko, díky za upřesnění! *palec* Sice jsem si dopředu zjišťovala, co vše potřebuji, ale už je to trochu dýl a pozapomněla jsem. Někde jsem slyšela, že odhlásit se je lepší osobně, neb automaticky to hapruje, tak proto jsem tam chtěla jet. No a taky to spojit s návštěvou rodičů apod., ale to už se vyřizování samozřejmě netýká :) Přeji hezký večer a ještě jednou díky za veškeré nápady!

lidka*

Takže už jenom zbývá Vás přivítat v Čechách a jednu věcnou poznámku. Pokud v Ostravě nemáte jiné vyřizování, než odhlášení trvalého pobytu, tak tam nemusíte jezdit. Stačí se přihlásit na příslušné městské části - ohlašovně v Praze a v Ostravě Vás odhlásí automaticky. K přihlášení potřebujete vyplnit žádost, tu najdete na stránkách úřadu a výpis z KN, který potvrdí Vaše vlastnictví. Ten by se dal pořídit doufám i na městské části. Toť vše. Ale to možná víte, ale jestli ne, tak už nemusíte nic zjišťovat. Zároveň byste si mohla vyřídit nové osobní doklady (OP,pas, ŘP) a to bych tipovala na pouhou hodinku. Někde se dá dokonce objednat předem. Ale na to samozřejmě máte ještě chvíli čas, než se usadíte. Tak hodně štěstí! *placni*

ukulele*
hodnocení

0x

co se obrátit na červený kříž, nebo na nějakou charitu v blízkosti? nebo je nabídnout do nějakého bazaru s nábytkem? nebo je postavte k popelnicím a zájemci se jen pohrnou!

lidka*
hodnocení

0x

Dobrý den pu! Najděte si na Vašem příslušném úřadě, kde je sběrný dvůr a nechte tam nábytek odvézt. Třeba i tam se na něj najde zájemce. Ta charita je dobrá, myslela jsem na nějaký azylový dům. Ale k popelnici bych to nedávala, jak radí ukulele. Je to fakt, že by to bylo nejrychlejší, ovšem kdyby se někdo naštval, tak pokuta by asi nebyla zrovna malá. Je to v Praze, že? Jestli je to v paneláku, hodila bych na vývěsku nebo ke schránkám nabídku, jestli se to někomu nehodí do sklepa nebo na chalupu. Ale pokud to chcete rychle a najednou vše vystěhovat, tak sázím na ten sběrný dvůr.

pu®
hodnocení

Dobrý den, paní Lidko :) Díky za radu (i Vám, Ukulele!). K popelnicím to stejně dát nemůžeme, neboť jde o starou zástavbu (Nusle), a popelnice máme v domě - ani tak bych to však z obavy před nějakým čiperným udavačským sousedem neriskovala (a že se teda i dnes takoví najdou...). Sběrný dvůr nás napadl též, jenže máme trvalé bydliště mimo Prahu - ještě jsme nestihli přehlásit - a to bychom se nedoplatili; je to trochu absurdní, ale nevzali by nám to. Máme plné kecky stěhování přes půl Evropy *uf* a taky nemáme tirák, a tak jsme doufali, že by si prostě pro ty kusy nábytku třeba přijeli ti, kdo je uvítají ve sklepě, v garáži... kdekoliv. Nábytek je starý a zbytečně zabírá v bytě moc místa, ale jinak je funkční, tak je nám to líto - skládky jsou přeplněné, y patříme k těm, co třídí i papírek od sýra v alobalu, a teď bychom takové kvantum zbytečně hodili na skládku... :( Tak nevím, budeme doufat, že se někdo najde *nevi*

macka80*

Teď jsem zadala do vyhledavače,sháním skříně,a avyjela mi docela pěkná řádka inz.kde lidé shání skříně třeba do skladu atd.Hodně štěstí

pu®
hodnocení

Děkuji za tip - leč i toto jsme zkusili, napsali asi tunu mejlů... a pořád se nikdo neozývá :( Proto jsem se také obrátila sem a přemýšlela nad jinými, neinternetovými způsoby...i tak ale děkuji.

macka80*

A nejsou ve vašem oklolí nějací soc.případi?Známý se takhle během odpoledne zbavil vybavení celého bytu.Vlk se nažral a koza zůstala celá

pu®
hodnocení

No, to kdyby se nám poštěstilo... Co my víme *hi* Nejsme místní a byt jsme sice koupili už před nějakou dobou, ale do ČR se vrátili v pondělí..., takže se teprve spíš rozhlížíme a hledáme večerky ;) Na víc síla nezbývá, na seznamování se sousedy už vůbec ne. Ale asi zkusíme ten papírek na nástěnku, jak už někdo radil, třeba někdo zná někoho, kdo zná někoho...

cybermagefroll*
hodnocení

0x

Inzerát do novin (nejlépe nějakých místních). Sice už starý, ale stále osvědčený způsob:)

toni*
hodnocení

0x

Děvucho, jak to, že sy prchla z ostravi a upelešila ses u čehůňu f praze. Co ti tutaj smrdělo? Když my od ostravi jsme fšichni navoňani cygaretami, gořulkum a vlastnymy větrami. A eště ku všemu neviš co ze starymi skřiňami. Tož to je fajnove dřevo, jo bych se z toho zrobyl sobě pořundnum truhle, abych z něj nyvypadnul. Moje skřyně sum ze dřevotřysky a to je na guvno. Tak pošly ty skřyně do ostravi, čau!

hodnocení

0x

Na chalupě otázku zrušení nábytku ze dřeva (smrku) jsem vyřešil sekyrkou a kamnama. Máte oboje? Pak tedy počkejte do zimy a pěkně se pak můžete zdarma ohřát. Začít s prací můžete již teď v létě. Pokud se nejedná o dřevotřísku tak tento postup doporučuju. :-P Hoj.

pu®
hodnocení

No, sekyrkou asi budeme řešit linku, o kterou se nikdo nehlásí, ale kamna máme bohužel plynová (wavky), jinak bych vůbec neváhala! *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]