Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny Nenapadá Vás jiný způsob, jak se zbavit starého nábytku, než inzerovat po internetu? Máme v bytě staré skříně atd., které jsou docela funkční, hodí se třeba do sklepů na odložené šaty, a tak je nám líto je vyhazovat, ale mám dojem, že nafocení a nabídka na internetu (nabízíme jen za odvoz) není úplně ono. Nenapadne někoho ještě něco? Díky!
Ještě mě pu napadlo, udělejte si pár výstižných oznámení na PC a dejte je třeba po dohodě na poštu, do trafiky nebo krámku v okolí. Kupte k tomu čokoládu a požádejte, zda to tam nemůžete vylepit. U soukromých majitelů by to mohlo zafungovat, že by to povolili. Na poště by to bylo fajn, ale tam tomu vylepení tolik šancí nedávám. No pokoukněte v okolí, i hospoda by nebyla marná. Tak hodně štěstí, ať to máte co nejdřív rozdané. Brání Vám něco v přehlášení trvalého pobytu? Zaplatíte alikvotní část poplatku za odpad a ve sběrném dvoře by to mohli vzít. U nás je to zadarmiko pro ty, kteří mají zaplaceno!
Zdravím ještě jednou, paní Lidko! Přehlášení pobytu do této doby bránilo to, že jsme se za poslední roky nikdy nezdrželi v Čechách dostatečně dlouho na to, abychom stihli všechny úřady No a jak jsem psala, teď jsme tu od pondělí a řešíme zatím věci jiné. Nadto původně jsem z Ostravy, a jsem zvědavá, kdy se dostanu kvůli potřebným formalitám tam - tak jedině to, jinak nám nebrání samozřejmě nic
a s radostí už to budeme mít z krku, jen prostě s ohledem na pracovní vytížení, které není o nic menší než jindy, nám s tím vším stěhováním a hmotným zařizováním zkrátka nezbývá čas na nic než na základní záležitosti
, které se dají jakž takž řešit operativně (mám na mysli, že člověk nemusí zabít den na úřadu). Ale s těmi papírky máte pravdu, to by mohlo zafungovat. Jen ještě tu poštu, hospodu a krámky najít!
No jo, není to legrace. Ale nestěžuju si, jsme samozřejmě rádi, že máme střechu nad hlavou. Všem díky za rady!
Takže už jenom zbývá Vás přivítat v Čechách a jednu věcnou poznámku. Pokud v Ostravě nemáte jiné vyřizování, než odhlášení trvalého pobytu, tak tam nemusíte jezdit. Stačí se přihlásit na příslušné městské části - ohlašovně v Praze a v Ostravě Vás odhlásí automaticky. K přihlášení potřebujete vyplnit žádost, tu najdete na stránkách úřadu a výpis z KN, který potvrdí Vaše vlastnictví. Ten by se dal pořídit doufám i na městské části nebo na poště. Toť vše. Ale to možná víte, ale jestli ne, tak už nemusíte nic zjišťovat. Zároveň byste si mohla vyřídit nové osobní doklady (OP,pas, ŘP) a to bych tipovala na pouhou hodinku. Někde se dá dokonce objednat předem. Ale na to samozřejmě máte ještě chvíli čas, než se usadíte. Tak hodně štěstí!
Nějak mě to zlobilo, házelo chybu a nakonec se to objevilo 2x.
Milá Lidko, díky za upřesnění! Sice jsem si dopředu zjišťovala, co vše potřebuji, ale už je to trochu dýl a pozapomněla jsem. Někde jsem slyšela, že odhlásit se je lepší osobně, neb automaticky to hapruje, tak proto jsem tam chtěla jet. No a taky to spojit s návštěvou rodičů apod., ale to už se vyřizování samozřejmě netýká
Přeji hezký večer a ještě jednou díky za veškeré nápady!
Takže už jenom zbývá Vás přivítat v Čechách a jednu věcnou poznámku. Pokud v Ostravě nemáte jiné vyřizování, než odhlášení trvalého pobytu, tak tam nemusíte jezdit. Stačí se přihlásit na příslušné městské části - ohlašovně v Praze a v Ostravě Vás odhlásí automaticky. K přihlášení potřebujete vyplnit žádost, tu najdete na stránkách úřadu a výpis z KN, který potvrdí Vaše vlastnictví. Ten by se dal pořídit doufám i na městské části. Toť vše. Ale to možná víte, ale jestli ne, tak už nemusíte nic zjišťovat. Zároveň byste si mohla vyřídit nové osobní doklady (OP,pas, ŘP) a to bych tipovala na pouhou hodinku. Někde se dá dokonce objednat předem. Ale na to samozřejmě máte ještě chvíli čas, než se usadíte. Tak hodně štěstí!
Dobrý den pu! Najděte si na Vašem příslušném úřadě, kde je sběrný dvůr a nechte tam nábytek odvézt. Třeba i tam se na něj najde zájemce. Ta charita je dobrá, myslela jsem na nějaký azylový dům. Ale k popelnici bych to nedávala, jak radí ukulele. Je to fakt, že by to bylo nejrychlejší, ovšem kdyby se někdo naštval, tak pokuta by asi nebyla zrovna malá. Je to v Praze, že? Jestli je to v paneláku, hodila bych na vývěsku nebo ke schránkám nabídku, jestli se to někomu nehodí do sklepa nebo na chalupu. Ale pokud to chcete rychle a najednou vše vystěhovat, tak sázím na ten sběrný dvůr.
Dobrý den, paní Lidko Díky za radu (i Vám, Ukulele!). K popelnicím to stejně dát nemůžeme, neboť jde o starou zástavbu (Nusle), a popelnice máme v domě - ani tak bych to však z obavy před nějakým čiperným udavačským sousedem neriskovala (a že se teda i dnes takoví najdou...). Sběrný dvůr nás napadl též, jenže máme trvalé bydliště mimo Prahu - ještě jsme nestihli přehlásit - a to bychom se nedoplatili; je to trochu absurdní, ale nevzali by nám to. Máme plné kecky stěhování přes půl Evropy
a taky nemáme tirák, a tak jsme doufali, že by si prostě pro ty kusy nábytku třeba přijeli ti, kdo je uvítají ve sklepě, v garáži... kdekoliv. Nábytek je starý a zbytečně zabírá v bytě moc místa, ale jinak je funkční, tak je nám to líto - skládky jsou přeplněné, y patříme k těm, co třídí i papírek od sýra v alobalu, a teď bychom takové kvantum zbytečně hodili na skládku...
Tak nevím, budeme doufat, že se někdo najde
Teď jsem zadala do vyhledavače,sháním skříně,a avyjela mi docela pěkná řádka inz.kde lidé shání skříně třeba do skladu atd.Hodně štěstí
Děkuji za tip - leč i toto jsme zkusili, napsali asi tunu mejlů... a pořád se nikdo neozývá Proto jsem se také obrátila sem a přemýšlela nad jinými, neinternetovými způsoby...i tak ale děkuji.
A nejsou ve vašem oklolí nějací soc.případi?Známý se takhle během odpoledne zbavil vybavení celého bytu.Vlk se nažral a koza zůstala celá
No, to kdyby se nám poštěstilo... Co my víme Nejsme místní a byt jsme sice koupili už před nějakou dobou, ale do ČR se vrátili v pondělí..., takže se teprve spíš rozhlížíme a hledáme večerky
Na víc síla nezbývá, na seznamování se sousedy už vůbec ne. Ale asi zkusíme ten papírek na nástěnku, jak už někdo radil, třeba někdo zná někoho, kdo zná někoho...
Děvucho, jak to, že sy prchla z ostravi a upelešila ses u čehůňu f praze. Co ti tutaj smrdělo? Když my od ostravi jsme fšichni navoňani cygaretami, gořulkum a vlastnymy větrami. A eště ku všemu neviš co ze starymi skřiňami. Tož to je fajnove dřevo, jo bych se z toho zrobyl sobě pořundnum truhle, abych z něj nyvypadnul. Moje skřyně sum ze dřevotřysky a to je na guvno. Tak pošly ty skřyně do ostravi, čau!
Na chalupě otázku zrušení nábytku ze dřeva (smrku) jsem vyřešil sekyrkou a kamnama. Máte oboje? Pak tedy počkejte do zimy a pěkně se pak můžete zdarma ohřát. Začít s prací můžete již teď v létě. Pokud se nejedná o dřevotřísku tak tento postup doporučuju. Hoj.
No, sekyrkou asi budeme řešit linku, o kterou se nikdo nehlásí, ale kamna máme bohužel plynová (wavky), jinak bych vůbec neváhala!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.