Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Začala nám zlobit myčka Siemens, opravář diagnostikoval naplnění životnosti regenerační pryskyřice (našel jsem i označení iontově-výměnná pryskyřice nebo ionex). Chtěl jsem se zeptat, jestli se dá tato součástka nějak vyčistit, propláchnout nebo něco podobného, aby zase šlapala.
děkuji za rady
Dobrý den,
náplň iontoměniče se dá vyměnit - nevím ale, jestli toto standardně servisy nabízejí. Pokud neuspějete v servisu myčky - pračky, hledejte prodej pryskyřice do katexů. Je dost firem, které změkčovače dělají. Hmota - kuličky nejsou drahé, dost zběhlý a šikovný kutil by to zvládnul i sám, pokud podobné spotřebiče viděl zevnitř.
Pár kuliček ionexu nebo katexu nemá stejně na chod myčky žádný vliv. Pokud máte tvrdou vodu, nejlepším řešením je změkčovač. Jinak to budete mít jako v té reklamě - vodní kámen to je prevít. Hlavně doplňujte sůl, dobře rozložte nádobí a čekejte. Lidi dnes začínají být naivní (nebo hloupí?). Myčka je taky jenom stroj. Něco umeje, něco ne. Taky nesmíte věřit reklamám.Jinak ty kuličky se právě regenerují tou solí. Mám změkčovač asi 20 let a životnost je zatím dobrá.
mp: Tomu nerozumím, doplňujte sůl, když je náplň zničená? Nemá na chod myčky vliv ale kupte zi změkčovač? Pokud je katex ztvrdlý, otrávený nebo jinak poškozený, sůl se vyplavuje do myčky a doplňování je házení perel sviním. Pomíjím, že nádobí má slaný povlak. A když už stroj obsahuje změkčování vody, proč kupovat druhý místo aby se opravil? Do myčky Miele stojí i s prací 7000 Kč a vyměňoval se po 19ti letech (tvrdost vody 3,3mmol/l)! Výměna možná je, ale ... plastový kontejner se musí částečně rozřezat a posléze spojit. Lepení je problematické a práce s kuličkami je o nervy, zvlášť když se rozsypou Když to podruhé začalo propouštět, vzdal jsem to. Na lepení vyzkoušeno kde co, nakonec jsem použil Mamut ale ta slaná vode je prostě těžký soupeř.
Proč oblbujete lidi ... ame.cz/...
a to je jeden typ, ostatní výrobci používají jiný model, ale VŠECHNY myčky mají změkčování vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.