Nejste přihlášen/a.
Chci opravit sokl staršího RD zavěšením desek cetris ,tak aby byl prostor odvětráván . Jelikož je výška soklu 1000 mm a chci jako finální povrchovou ůpravu použít umělý kámen,který má hmotnost cca 25kg na m2,prosím o radu jakým způsobem desky cetris upevnit na stávající šikmý sokl,který je vyzděný většinou z kamene
Dejte fotky soklu.
můžete sokl očistit, abych poznal z čeho je? Opuka, cihly? Lze montovat hmoždinky?
OK , použijete profil CD na sádrokarton, připevníte ho na přímé závěsy. Rozteč a uchycení dle váhy celého systému.
Profily dáte svisle, v rozteči menším jak 50cm, osově aby vyšel spoj desek na profil.
Plechový parapet musí jít 4cm přes hranu Cetrisu.
Spoj na profilech bude mít mezeru 2-4mm, navíc dle technického listu, musí být otvor v Cetrisu větší, jak průměr vrutu. Předvrtat 5mm pro šroub 3,5mm
Dobrý večer ,sokl je vyzděn (co je vidět ) z kamene a ,,nahozen´´ nějakou velmi tvrdou betonovou maltou ,co šlo ,to jsme už otloukli ,hmoždinky zde drží velmi dobře .
Z.P.
Dobrý den ,děkuji za odpověď a ještě mám jeden dotaz :
- mám ponechat mezi deskami cetris nějakou dilatační spáru? Sokl je na jížní straně , v létě tam dost ,,pere´´ slunko a nevím jak bude na to reagovat obklad z umělého kamene? A poslední dotaz -mám desky celoplošně přetáhnout perlinkou?
Přeji hezký den
Z,P.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.