Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrody na trafo

Od: jester* odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny včera jsem dostal elekrody OK 48.00 a na tomto trafu bohužel nefungujou stroje.bazos.cz/... Je možné přehodit kabely nebo ne dík.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Jedná se o bazické elektrody a s těmi se neusměrněným trafem svařovat nedá, pro toto trafo je potřeba rutilových elektrod.

přesně tak jedině rutilky pokud by ste chtěl svařovat těmito elektrodamy musel by ste mít usměrnovač

jester*
hodnocení

Vím že tohle trafo je na rutilové elektrody,ale kámoš mě poradil že mám přehodit kabely ale abych něco nesku***il proto se ptám.

Kamoš má s poloviny pravdu ale platí to opačně :kable se přehazují když vaříte inventorem rutilkama(není to podmínkou ale lépe vaří)

Na trafu můžeš přehazovat kabely jak chceš, ale to ti vůbec nepomůže, je to zcela zbytečné! Svářet můžeš pouze kyselými nebo rutilovými elektrodami.

pirat*
hodnocení

1x

Na toto trafo se používají elektrody ER-117 nebo ER-113.

Nebo také ok46 možná jste si je snima spletl. Odkud jste mam tu něaké rutilky po dědovi rád je věnuju ale poštou neposilam je s tím moc prace.
jester*
hodnocení

okres Znojmo

ja1
hodnocení

0x

Jen bych dodal - elektrody E-R113 na běžné svařování nebo možná lepší E-K103, ta řídce teče a je tedy výhodná na koutové svary, E-R117 je vhodná na plechy nepoužívat na koutové svary protože hustě teče a zavařuje se struska, tak ať nejste zklamaný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]