Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem nerezové nádobí a hned se mi po prvním použití v jednom hrnci objevil flek .Vypadá to jako odštípnutý kousek nerezu.Je to možné? Jenom jsem v něm něco ohřívala a ničím neškrábala.
Lépe to vyfotit nešlo .Dost se to blýskalo. Dno je magnetické ,boky ne.Jde o značkový výrobek .A opravdu je to odlouplá "slupička" materiálu z kterého je uvnitř vyroben.
Je to uvnitř na dně hrnce.
šamonaci v prodejnách prodají kde co,aby si napakovali kapsy.Nerez klidně prodají jako nerez a přitom je to jen obyčejný pochromovaný plech.Už se mi to stalo-koupil jsem nerez podnos a pak jsem zjistil,že je z obyčejného plechu,který byl jen pochromovaný.Takže stačilo škrábnutí a už vesele rezavěl.
Teoreticky i na nerezovém materiálu může vzniknout flek - některé druhy nerezu reagují s některými kovy, s některými chemikáliemi (tzn. i s některými potravinami). Ale nádobí (kvalitní) se dělá z nerezu 18/10, který je potravinářský a reagovat by s ničím neměl (výjimka jsou železné kovy - pokud dáte do takového hrnce železnou lžíci, flek se vám udělá, ale to je způsobeno reakcí kovu (železa), ne nerezu.
Jak tady někdo zmínil - ano, dna se dělají více vrstvá (mezi nerez se zalisuje hliník), ale to je kvůli vodivosti tepla (hliník vede teplo lépe než nerez).
Nerez se samozřejmě může i loupat, vrstvit, pokud je špatně vyrobený (vyválcovaný).
Jestli je to na hrnci flek nebo něco odloupnutého poznáte tak, že přes hrany toho fleku přejedete nehtem - pokud se budete zadrhávat, je to hloubkové poškození - pak to reklamujte a to ať už je to rozvrstvený nerez nebo je to místo nerezu jen chrom (ale tam by to byla nejen chyba výroby, ale podvod - vydávaný pochromovaný povrch za nerez plech).
Nemá vypovídací smysl - nejběžnější, tzv. "potravinářská" nerez je kvůli nízkému obsahu uhlíku nemagnetická
Dno může být magnetické kvůli zalisovanému plechu z obyčejné (a tedy magnetické) oceli. Dává se tam kvůli levným indukcím, aby se zapnuly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.