Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zvolit střešní krytinu

Od: macka80* odpovědí: 15 změna:

Ahoj všichni,jsem zpět a mám otázku,Máme střechu pokrytou eternitovou vlnou,je nutno jí vyměnit a nemůžeme se shodnout jaká krytina by byla nejvhodnější,aby jsme nemusely předělávat krov,hlavně jde taky o cenu.A tak se ptám?Jakou?A kolik by asi tak mohla ta sranda stát jde o 100 m2.Děkuji Všem

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

poradim vam poptejte se nejakyho pokryvace nebo projektanta ten vam to vypocita ale pokryvaci vam reknou co a jak tam jde o to kolik jsou tramy od sebe jak jsou silny a v jakem jsou stavu hodne se dava plechova strecha misto eternitu ktera je lehka uprava uz je vas je jich spousta jak hladka tak i s povchovou upravou ale jeste zalezi na sklonu vasi strechy jinak si muzete dak na aaapoptavka.cz nebo e.poptavka cz vasi poptavku ktera je zdarma a oni vam z vaseho okoli firmy zavolaji a muzete se s nima domluvit

macka80*
hodnocení

Děkuji,zajímalo mě pouze orientačně,nevím jestli na to máme dost peněz a hlavně chci levnější varantu

macka80*
hodnocení

:)Díky,zatím koukám preferujete plech,můj favorit byla šindel,je fakt že by bylo třeba celou střechu pobít.MNO,zatím mi cena pouze za ty plechy vychátí orientačně kolem 40tis ale co další věci o kolik to můžou podražit?

vosikac*

*jasne*Pokud jste neviděla nikdy dělat střechu,tak je těžké radit.Ale po mé zkušenosti se stavbou RD svépomocí je spousta věcí,které by si člověk dokázal udělat sám,když už ví jak ;).

Osobně máme Bramac,ale co vidím okolní stavby,tak bych dal přednost plechové variantě,ta šindel mě osobně nijak neoslovila,co se týče vzhledu.

Ale možná rozumný způsob bude oslovení 2-3 firem v okolí,aby udělali cenovou nabídku na Vámi zvolené varianty a uvidíte co z nich vyleze...Navíc i řeknou,co vše je zapotřebí udělat a třeba zjistíte,že si něco dokážete udělat sami;).

Já měl dle projektu na 109m2 střechy cenovou nabídku od 3 firem v rozmezí 225.000 - 285.000 kč a to je sakra rozdíl.*bzum*Nakonec byla střecha 125m2 a našla se firma,co mi jí udělala komplet za 230.000 kč*palec*

Je to vše jen o trpělivosti a pár telefonátech*placni*

macka80*
hodnocení

Jjj,no chtěla jsem si jenom udělat drobet představu,hlavně dneska se nabízí mimo klasiku i spousty nových materiálů.Další v řadě který by mě zajímal je plast

doplněno 04.08.09 17:03:

www.vsenastrechu.cz

Jestliže můžu doporučit a říci svoje znalosti, zapomeňte na onduline. Můžu Vám nafotit, jak vypadá barevná střecha po několika letech

Je bez barvy a flekatá.

Macko je to o počítání peněz, můžete mít krytinu od 70Kč (lepenka) přes tašky od 190Kč za metr až po plech třeba za 400Kč za metr. Podle Vaší peněženky lze volit střecha.

Máte pod eternitovou střechou podbití? Dodejte nějaké rozměry, fotky a podobně, pak se můžeme přesněji bavit o vhodném řešení. Milá Macko, někomu se líbí holky, někomu vdolky. Přeji Vám jen tu nejlepší volbu a aby to moc nestálo.

Milan

macka80*
hodnocení

Jako vždy,nezklamal.Podbití nemáme,je to cca.100m2,Máme klasický vlňák

Jakou zvolit střešní krytinu

docentko (zatím, příští týden již profesorko) macko, podle fotek se domnívám, že by klidně bylo vhodná i betonová krytina. Musel bych mít ale více podkladů. nebo znalec na místě spočítat.

Takže podle dvou obrázků bych asi navrhoval demontáž krytiny, kontrola dřeva, očištění, impregnace dřeva, doplnění tepelné izolace na stropě, latění klempířské prvky a betonovou krytinu Besk.

Ale fakt jen ze dvou fotek se toho nedá moc vymyslet.

macka80*
hodnocení

No moc tomu sice nerozumím ale pokud budu chtít jakoukoliv tašku tak se to stejně bude muset laťovat,ne?Pokud by se použil plech tak by se nemusel téměř nic měnit a hlavně je to docela brzy hotovo,já mám v plánu si vzít známého pokrývače melouchem s tím že mu manžel pomůže a tím pádem stáhneme náklady;)

Macko, ...sice nerozumím ale pokud budu... od toho tady jsem. ;)

Je třeba kalkulačku a počítat.

Laťování na tašky, 35-36 cm od sebe. plech 50 cm od sebe. Délka krokví? rozdíl v počtu latí? Cena za tašky za metr http://www.besk.cz/? Cena za plech za metr v celé délce trapezove-plechy.cz/... manipulace s plechem a taškou?

Vše je o počítání, řekněte jaký má být výsledek a já to spočítám. Pokud se rozhodnete pro plech, klidně spočítám tašky levněji a naopak. Jenom ne onduline.

macka80*
hodnocení

Chci to a to co nejlevněji,prostě potřebuji jěště na fasádu atd.a čím více zbyde tím lépe

...čím více zbyde tím lépe

proč se bude měnit krytina? neštřete na nesprávném místě!

macka80*
04.08.09 19:28
hodnocení

další

macka80*
04.08.09 19:29
hodnocení

tak teď

Jakou zvolit střešní krytinu #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]