Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrika do venkovního posezení

Od: roubale odpovědí: 2 změna:

Zavádím si do venkovního posezení na zahrádce elektriku, chci ji přivést v zemi takže první otázka, musí být kabel v zemi v chráničce nebo nemusí, jaký průřez mám použít.

Další věc, chci tam zásuvky i světlo, takže musím táhnout v zemi dva kabely, to by se mohlo dost prodražit. Možná varianta je dát do posezení nějaký malý rozvadeč a rozdělit tam kabel na světlo a na zásuvku.

Mám na to pozvaného elektrikáře, protože vím že se příliš nevyplatí drbat se v elektrice sám, už jsem se jednou doma poučil. Ptám se proto abych si dokázal udělat nějakou představu rozsahu práce i financí.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Kabel bych natáhnul 5x2,5, uložil ho do zahradní hadice (za pár korun) - jen pro případ nešťastného porušení...

Rozhodně bych doporučil malého antoníčka... viz. foto - samostatné jističe a chránič, vše kryto před deštěm.

Z této rozvodny bych natahal dráty na světlo a případné další zásuvky, tuto rozvodnu dal na vyšší místo chráněné před dětmi a přímým deštěm.

Elektrika do venkovního posezení

hodnocení

0x
Pokud se tahá vedení pro zásuvky, tak se může na tento okruh připojit jedno světlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]