Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach v pokoji pod podlahou

Od: jvag* odpovědí: 9 změna:

Mám takový zvláštní dotaz:

Situace - panelák, byt v přízemí, podsklepený. Najednou se z podpodlahy místnosti začal linout takový zápach - cca zkažená vejce nebo mršina. Podlaha - panel, beton, izolace, staré vlisky, plovoucí.

Je to sice v místě od stěny, ale ta je panelová, na její druhé straně jsou užitné prostory - komora na chodbě, kočárkárna. Stupačky jsou na druhé straně bytu - jak plyn tak i odpad.

Mohlo něco zalézt pod podlahu? Nebo do panelu (mohli by být duté panely)?

No a hlavně - CO S TÍM? Nějakou dezinfekci? Každá rada dobrá - nežli dojde na rozebrání podlahy.

DÍKY MOC, SPĚCHÁ, NEDÁ SE OBÝVAT!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
jvag-Já bych se hned obrátila na správce-panel-domu.To by se mělo řešit po prohlidce bytu.Takové zaležitosti by měl řešit správce aspon tak u nas to je.
jvag*
hodnocení

Díky Nensy, samozřejmě dotaz vedeme i po linii správcovské firmy.

Zatím se ještě nepřišli podívat, takže se ptám na poradte.cz, protože se s něčím podobným mohl setkat někdo jiný.

al bunda*
Tak to jsem zvědav na výsledky. Nevím proč, tipnul bych si, že najdete nějakou pohřešovanou osobu... Jestli to jde z panelu...
Přeji hodně zdaru.
jvag*
hodnocení

Tak díky za komentář. Byli jsme se mrknout i dole v podzemí, ale nic vidět není. Spíše mě napadá, zda by do panelu - pokud je dutý - nemohlo něco natéci od jinud. Od nás to možné nebylo - místo bylo za skříní.

Taky by pomohla rada na odzápachování ...

Díky

nensy*

jvag-Přeci musite přijit co to je.Já bych to raději nachala na odbornika a řádila bych at stím něco rychle dělaj.Co tam chcete dát*stop* mužete vyvolat ještě větčí zapach tady jedině pořádně řádit*bzum* aby to rychle odstranili.SO.

jvag*
hodnocení

OK - však taky čekáme, kdo přijde a co navrhne ...ale víte co - nehoří, takže přijdou až budou moci tj. asi po neděli.

Škoda, že se neozval někdo s podobnou zkušeností, skutečně nevím čím to je a zajímá mě hlavně příčina - to ostatní se už provede rychle (snad).

nensy*
jvag-Tak tvrdě do nich:( jsem opravdu zvědava co to muže dělat ale, spiše se přiklánim co napsal KIBIC no doufám že dáte vědět co to je já jsem se ještě nesetkala,,,,,,neslyšela a to bydlím v panel.domě už 26 let... AL BUNDA musím se smát se Vám povedlo:)ale, asi mrtvola to nebude.SO.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Dotaz neni zvláštní.Asi nemáte představu o tom,jak smrdí tlející myška.Stejně překvapivej je puch z vyhubených vos,kerý zustanou v nějaký dutině.A vzhledem k stavu pozvolna se rozpadajících spojů paneláků by se i mohlo jednat o únik nahromaděnýho puchu z rozkládajícího se zbytku čehokoliv v dutinách panelů.Konstrukce soc.paneláků nebyla ale tak robustní,aby pojala člověčí mrtvolu*smich*, to snad jenom pilíře Nuseláku a i tam je to na pochybě.
jvag*
hodnocení

Takže - shrnutí:

Byl se podívat deratizátor či někdo takový a prý vede ze stupaček někam nějaká odbočka - kam to tedy nevím ... a tak by mohlo něco pod podlahu zalézt a chcípnout nebo to přímo táhne ze stupaček.

Doporučil opravit, což bude někdy taky v plánu, protože stupačky odpadové se zatím v našem domě nedělaly (na rozdíl od vody).

Doporučil utěsnit, tak jsme provedli utěsnění silikonem. Trochu to pomohlo, ale může se to projevit zase ...

Nejste někdo rozezlý v peneláku - nemohl si to ten der. vymyslet? Nestavěl jste někdo tyto sqělé domy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]