Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit vrzání dveří

Od: conel odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nasadil jsem nové interiérové dveře, však když je přivírám vržou, je slyšet že dole drhne někde dřevo mezi futrama a dvežma. Dělá když už mám skoro dveře zavžené, je to v místech dole mezi futrama a dřevem.

Neporadil by mi někdo co s tím?
Případně nějaký trik, jak zjistit, přesně v kterém místě to je, abych mohl třeba dveře trošku ubrousit.

Přikládám fotografi z jedné a druhé strany.

Děkuji vám

doplněno 11.02.16 20:39:

Zde jsou ty fotky:

Jak odstranit vrzání dveří
Jak odstranit vrzání dveří #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x
Nakřídovat.

hodnocení

2x

Asi je trochu skrižová zárubňa.Ja by som pred brusením vyskrutkoval o 1-2 otáčky pánt zo dverí a zavesil na novo,možno bude treba vytočiť všetky,skúste to najprv s tým spodným.

doplněno 11.02.16 22:11:

Tou kriedou to myslel asi tak,že sa natrú dvere kriedou kde to asi škrípe a krieda sa na mieste kde to drhne otlačí na zárubňu a na dverách sa oškriabe.

hodnocení

1x

Zkuste v místě kde předpokládáte,že to vrže vložit papír.Podle toho byste měl poznat,jestli je nutné dveře trochu ubrousit.Pokud vylučujete,že vrzání není zapřičiněno přímo v dolním pantu.

hodnocení

0x

Já bych máznul tukem panty a pokud drhnou dveře o futra tak přibrousit dveře!

conel
hodnocení

Ano s tím pantem to zkusil o 1 otáčku a zatím to nepomohlo.

Potřeboval bych zjistit, přesněji to místo kde to vrže abych nemusel brousit kus dveří ale jen tu část co drhne, jak to ale zjistit?
Třeba tou křídou by to šlo jak?

Děkuji

ronyx*

Ideálně to je dělat ve 2 lidech, ale jde to i v jednom - vezmete list papíru, vložíte ho mezi futra a dveře v místech, kde předpokládáte, že dveře dřou a dveře zavřete. Pokud se papír volně pohybuje, místo je volné. takhle to psotupně udělejte od spodu nahoru a tím nejdete místo dření.

Dost určitě to dře na ploše ve falci. Falc na křídle je o trochu hlubší než na futru, ono to vlastně není vidět, i když se na to přímo díváš.

Našel jsem na netu řez futrem. Nejsou to přesně ty futra, co máš doma, ale na ukázání místa, kde to dře, to stačí. Na odstranění je nejlépe o otáčku či dvě polevit pant na futru. Což ovšem v tvým případě nejde. Když se pokusíš trochu ohnout pant na křídle, což je taky řešení, je velký nebezpečí, že se dveře štípnou.

Jak odstranit vrzání dveří #3

conel
hodnocení

Děkuji za vysvětlivky, to otočení spodního s středního pantu na dveřích pomohlo, přestalo to vrzat ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]