Nejste přihlášen/a.
Soused ,švagr po mně vyžaduje nasadit tuje 1,5m od plotu poradte mi co sním mám dělat .
v podstate ma pravdu, ale 70cm - 1 metr je akorat a nic k nemu presahovat nebude
@ladinpraha no patrne nechce nejak vyprovokovat zbytecny spor o kravinu
Dobrý den, z dotazu není patrné. co máte na mysli. Z vlastní zkušenosti - nikomu bych to nepřála - z jedné strany sousedi, kteří si bez jakéhokoliv ptaní dali túje 50 cm od plotu, já nasraná- máme tam totiž záhony a je to od jihu , manžel nad tím mávl rukou, protože tam tomu velí baba léčící se s nervama, z druhé strany tzv. bílí cigáni, co dělají bordel, takže já u plotu mám tak 15 m na délku a asi 2 m na šířku různých keřů, abych neslyšela hluk. Baba sprostá mi furt nadávala, že to má být metr od plotu. Nakonec jsem zjistila, že to vůbec není dané, není na to zákona defacto si každý může sázet co chce.
Záleží, jaké to budou túje. Jeden druh je sloupovitý, štíhlý a pokud má místo, tak se dlouhou dobu ,,vejde,, a nezabírá místo. Druhý tzv. řasnatý, který jde do šířky, se musí ale stále usměrňovat. Jde do šířky.
Je ale fakt, že oba druhy rostou docela vysoko, a je dobré je dvakrát ročně přiměřeně zastřihnout, aby nestínily na druhý pozemek. Jinak po zimě padá za starších stromů hodně rezavých jehliček a je to vopruz to zametat, nebo hrabat.
Má pravdu. Uvědomte si že tůje roste. Do výšky i do šířky. Kolik sem už viděl případů že je museli vykácet.
Vykácet ... jednoduše se rozrostla. Z nějaký 1 m vyrostla na 3 a víc m. To samý do šířky. Samozřejmě ne tolik ale pak to vadilo, lezlo to do plotu, na výšku to do něčeho taky "vráželo" a pod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.