Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění silikonové omítky

Od: macek71® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,potřeboval bych poradit,co používají firmy za chemii na čištění fasád.Jako zde: housepro.cz/...

Mám silikonovou omítku Veber,světlé barvy( je to nějaká slonová kost ) .Stáří asi 2,5 roků.Zateklo tam z takové stříšky běžný bordel,prach atd. Zkoušel jsem to vapkou,ale to nejde.Viděl jsem jak nějaká firma vyčistila panelák.Bylo to ,jako nové.Takže to jde.Veber psal,že s tím nic neudělám.Tak nevím.Nechce se mi volat firmu na cca 2 m proužek.

Tak pokud by někdo věděl ,předem děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dam®
hodnocení

0x

Neboj se vapky s namíchaným savem, poměr "mírný", jen jej necháš déle působit a pak spláchneš čistou vodou, jen předem zkus kousíček omítky na reakci sava ať si nevyrobíš fleky o které nestojíš.

doplněno 11.02.16 01:56:

Na grafiti existují spec. chemie, ale dost velký problém s podkladem pokud není předem nachystán proti spreyerům.

novisls
hodnocení

0x

Vím jen teoreticky, že se pro chemické čištění používají čtyři skupiny chemikálií: kyseliny, zásady, rozpouštědla a neiontové tenzidy. Zatím jsem neměl možnost si to zkusit, tak nevím která konkrétní skupina se hodí na co mimo toho, že rozpouštědla jsou na grafitti (např. pomerančový olej) a že když to nejde vysokotlakou vodou, tak tenzidy asi moc nepomůžou...

Tipoval bych, že kyselina by mohla být správná volba.

hodnocení

Dekuji za odpoveďi,ale raději bych názor někoho,kdo to už řešil.Nerad bych tam dal kyselinu a nějak to zkazil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]