Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřeboval bych poradit,co používají firmy za chemii na čištění fasád.Jako zde: housepro.cz/...
Mám silikonovou omítku Veber,světlé barvy( je to nějaká slonová kost ) .Stáří asi 2,5 roků.Zateklo tam z takové stříšky běžný bordel,prach atd. Zkoušel jsem to vapkou,ale to nejde.Viděl jsem jak nějaká firma vyčistila panelák.Bylo to ,jako nové.Takže to jde.Veber psal,že s tím nic neudělám.Tak nevím.Nechce se mi volat firmu na cca 2 m proužek.
Tak pokud by někdo věděl ,předem děkuji
Neboj se vapky s namíchaným savem, poměr "mírný", jen jej necháš déle působit a pak spláchneš čistou vodou, jen předem zkus kousíček omítky na reakci sava ať si nevyrobíš fleky o které nestojíš.
Na grafiti existují spec. chemie, ale dost velký problém s podkladem pokud není předem nachystán proti spreyerům.
Vím jen teoreticky, že se pro chemické čištění používají čtyři skupiny chemikálií: kyseliny, zásady, rozpouštědla a neiontové tenzidy. Zatím jsem neměl možnost si to zkusit, tak nevím která konkrétní skupina se hodí na co mimo toho, že rozpouštědla jsou na grafitti (např. pomerančový olej) a že když to nejde vysokotlakou vodou, tak tenzidy asi moc nepomůžou...
Tipoval bych, že kyselina by mohla být správná volba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.