Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký typ podlahy vybrat do bytu

Od: matesxxx* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den potřeboval bych poradit ohledně podlah. V bytě v rodinném domku mám vylité podlahy takže jsou rovné ale i tak bych tam chtěl ještě něco co utlumí hluk ze spodího patra a poté navrch nějakou podlahu. Koukal jsem že je na výber nepřeberné množství podlah ale nějak jsem se zaměřil na 5 druhů : Laminátová, vícevrstvý masiv, celomasiv, korek a Vinyl. Chtěl bych poradit co z těchto podlah je asi tak nejlepší. Neznamená totiž vždy co je nejdražší tak je nejlepší. Chtěl bych aby byla hlavně na dotyk teplá a trvanlivá. Koukal jsem že i ten masiv je třeba olejovaný nebo lakovaný. Olejem pak stačí pouze přetírat naopak lak se musí brousit. Je to tedy pouze běžný byt 3 lidi, žádný extra provoz zatížení.Proto bych tu rás něčí názor co třeba má a co je dobré a co naopak špatné. Předem děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

novisls
hodnocení

2x

Rozhodně největší shit, co na zem jde dát je laminát (i přes to ho má ale kdekdo doma). Ve Vašem případě bych nevolil ani Vinyl.

Vícevrstvé dřevo bude snažší na montáž, dá se použít pro podlahové topení, může mít všelijaký vzhled, může dělat rámus pokud se nepoloží správně, nehrozí seschnutí a vznik velkých spár a je relativně drahé.

Masivní dřevo - palubky bych nedával když máte dobrý podklad. Parkety, nebo vlysy - náchylné na změnu vlhkosti, musí být suché při pokládce (vícevrstvé taktéž, ale s tím nebývá tolik problém), podlaha může vrzat.

Korek - měkký, nevrže a dokonce hluk tlumí, menší sortiment, menší odolnost, potřeba dát víc pozor, co kupujete.

Co se týče povrchové úpravy, tak na korek se dává speciální lak. Na dřevo pak olej, vosk, nebo lak. Co se týče laku, tak pokud použijete kvalitní matný syntetický dvousložkový epoxidový lak, tak bude podlaha "nesmrtelná". U vodou ředitelných sraček bych si netroufl neco takového tvrdit. Lakovaná podlaha ale není pocitově jako dřevo - je chladnější a navíc je hladká jak sklo. Obzvláště škoda je lakovat vícevrstvé dřevo, které se dá koupit shora kartáčované a naolejované - po tom když jdete, tak je to jak po dřevě bez povrchové úpravy. Olejované dřevo samozřejmě vyžaduje pravidelnou údržbu.

Mě se třeba líbí korek, ale nedal bych si ho tam, kde je zvýšený provoz. Vhodný je dle mě třeba do ložnice, dětského pokoje pro starší děti (u mladších potřeba v meziobdobí chránit třeba kusovým kobercem). Nedával bych ho do chodby nebo obýváku či kuchyně.

jaris*

S tím podlahovým topením to není tak jednoznačné. Záleží na tom, jestli by bylo elektrické nebo teplovodní. A také na stáří nemovitosti. U nízkoenergetické novostavby je možné použít rohože s nižším výkonem na kterých může být i dřevěná podlaha. U staršího objektu už by bylo nutné použít vyšší výkon na němž by byla dřevěná podlaha problém.

hodnocení

0x

No, ono je vcelku dobrý, mít vymyšlený podlahy už před jejich vylitím. Pokud by jsi měl v jednom pokoji vinyl a v dalším třeba dřevěnou třívrstvou, tak každá je jinak silná a na přechodu vznikají zuby, když se s tím nepočítá předem.

Souhlas, kdyz jsem to chtel takto vylit, tak se na me firma divala jako an exota, ze to resi prechodove listy. Nakonec to tak udelali, nic jineho jim nezbylo.

Mame doma vinyl na podlahovem topeni uz par let. Nekde jsem musel prelepovat, nektere pasy sjou skrable od ostreho kaminku, kde se treba posunul stolek a v kuchyni a na chodbe jsem si vsiml, ze je to prorazene. Neni to nastesti moc videt. Mame tri male deti a nehody se stavaji (nuz spadne z linky na zem)

hodnocení

0x

A třeba pod tím vynilem nebo pvc by bylo co? Vlastně pod každou krytinou. Nechal byste tam tu stávající? Z čeho je?

Jestli to dobre chapu, tak jsou podlahy jen vylite, tj beton nebo sadra. pod vinyl se nedava nic, lepi se na primo.

hodnocení

0x

Nemám s tím žádné zkušenosti, ale podle mnoha názorů je daleko lepší si připlatit a místo vinylu použít Marmoleum, které by mělo být více odolnější, pocitově příjemnější, přirozenější a v super dekorech. Máte někdo zkušenost?

matesxxx*
hodnocení

Předem bych chtěl poděkovat za rady. No ještě tedy doplním je to klasická betonová podlaha a je vylitá sádrovou stěrkou. Momentálně tam má zatím lino ale to nechci. A i jsem se tedy upsal s tím laminátem ten taky nechci protože je studený. Chci hlavně aby pod podlahou bylo ještě něco co pomůže odhlučnit zvuky ze spodního patra..takže asi nemohu použít asi žádný typ podlahy co se lepí k podlaze. Jo a podlahové topení taky nebude..nebo není

matesxxx*
hodnocení

ještě to trochu doplní, právě že bych nejraději měl v celém bytě stejné podlahy a mezi dvěřma bez prahů a přechodových lišt. tzn obývák, kuchyn, a dva pokoje. podlahy jsou mezi těmito místnostmi rovné a možná malinkou nerovnost by schovalo nějaké ty izolační desky pod podlahou? a Vzhled bych chtěk mít podobný nebo jako že dřevo, takže asi ani ten vinil nebo marnmoleu jelikož co čtu se to lepí k podlaze a já tam chci mít to odhlučnění..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]