Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strop pod nevytápěnou půdou

Od: kaiep* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Mám starší RD(1936).Skladba stropu je :štuk,rákos,dřevěný záklop, dřevěné trámy a mezi nimi škvára,horní dřevěný záklop,škvárobetonová vrstva.Na tomto betonu je roztaženo několik balíků starého pvc-lina-různě přes sebe,ne úplně neprodyšně a nelepeno-z důvodu lepšího úklidu(střecha nad nevytápěnou půdou je bez folie-jen nová krytina)Je problém toto lino kvůli odpařování páry z přízemí (předpokládám,že rosný bod je někde mezi trámy ve škváře)? A co případné zateplení stropu z půdy?Vadilo by toto lino-nefunguje jako parozábrana,ikdyž nechtěná? Děkuji za odpověď.Pokorný M.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pane Pokorný

Nahoře nemůžete mít parozábranu, lino atd. Parozábrana musí být co nejblíže k teplé straně.

Zateplení je vhodné na půdě. Dle síly izolace (ne)bude pod izolací parozábrana.

doplněno 10.02.16 13:16:

Pane Pokorný,

lino občas nadzvedněte a uvidíte, zdali pod ním je kondenzace, vlhko.

Co se týče parozábrany a síla izolace, tak celou skladbu stropu s tepelnou izolací rozdělíme tepelně na 5 dílů. Parozábranu můžete dát jen mezi díly 1 a díly ostatní. Poměr 1:4, ve vlhku 1:5

OK?

kaiep*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Jde mi v současnosti o to,jestli to lino tam mohu zatím nechat-takhle to tam dali moji rodiče(jsou to stará lina).Někdy jsou tam mezery a někdy jsou lina přes sebe volně překrytá.A nebo je raději vyhodit a nechat jen ten škvárobeton. A jak bych poznal případnou kondenzaci ve stropě-nic dolů neprosakuje a moc nerozumím tomu,kam se nyní sražená vlhkost z interiéru dostává(jestli vysychá,pokud předpokládám,že se tam sráží).Pokud bych položil izolaci(nechal si položit) na strop,při jaké tloušťce nemusím používat parozábranu? Děkuji.Pokorný

kaiep*
hodnocení

Ještě jsem zapomněl na jedno upřesnění.Pod půdou je jedna místnost,kde na stropě jsou polystyrenové stropní kazety(několik mm tloušťka) a na jedné venkovní chladné stěně ,kde je vestavěná skříň,se sráží voda a dělá plíseň.(Kouknu se ,jestli nad kazetami není také plíseň).Myslíte,že kondenzace vody na stěně je způsobena právě těmi kazetami a neumožní se tak odvod par z místnosti nahoru?

Ne to tím nebude, páč i polyš je difuzně propustný, ale těžko. Na stěnách je asi tepelný most, nebo studený povrch stěny.

doplněno 10.02.16 14:30:

ověřeno:

cukrar.rajce.idnes.cz/...

kaiep*
hodnocení

Dobře,pokud pod linem kondenzace není,tak ho tam mohu nechat?(večer se podívám).A tam tomu nerozumím(skladba),ale to bych nechal na profesionálech-zatím je to mezi nějakými dalšími prioritami.Z Vašich dřívějších příspěvků laicky vidím,že problematice rozumíte,takže kdybych toto řešil,tak mi třeba někoho doporučíte.

jenda2*
hodnocení

0x

Podle všech vrstev podlahy půdy nemůže být vůbec řeč o nějaké vlhkosti pod horní vrstvou lina. Asi 8 let mám v pokoji pod půdou na stropě polystyrénové desky a ani náznak nějakého problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]