Nejste přihlášen/a.
dobrý den prosím o radu jak opravit vryp v dřevotřískové desce, která je nalakovaná -hladký povrch---barva modrá
hloubka asi 2-3 mm cca 1 - 2 cm dlouhá a široká cc 4 mm ... čím to zatmelit jak to přebrousit aby to nebylo moc znát? udělat stejný postup jako u autolaku?
dekuji
Přetmelit dvousložkovým polyesterovým tmelem, přebrousit celou plochu, nastříkat základem, přebrousit a nastříkat vrchní barvou.
Máte to málo vytmelené (to jsou ty důlky) a pak málo vybroušené. Takže ještě trochu přebrousit, pak znovu vytmelit a znovu vybrousit, až bude plocha úplně hladká (třeba při pohledu proti světlu). Pak teprve nástřiky barvou.
A šmirglpapír musí být na tvrdé podložce. Když je na měkké (jen v ruce) tak kopíruje nerovnosti a nic nesrovná...
Souhlas a díky za doplnění. Mě zase nedošlo, že tazatel mohl vidět "šmirgl" předtím akorát na obrázku a že by tohle pravidlo (jedno ze základních) někdo nemusel znát...
bohužel jsem to brousil jen v ruce bez tvrdé rovné podlozky...udelám to znova dpoufám že se to podaří...jednalo se jen o malou prohluben ve dreve... jak daleko mám zabrousit do dobré části? diky moc
Vytmelení rozbrousit (vybrousit) tzv. do ztracena, pak samozřejmě před nástřikem přebrousit celou desku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.