Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr vrutů

Od: heterak® odpovědí: 7 změna:

Jaké používate vruty?

S křížovou hlavou a nebo s hvězdičkou (torx)

Jaké jsou výhody a nevýhodou těchto variant?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

U menších rozměrů (cca 5mm) bez problémů stačí levný kříž... u větších už je pak problém vrut dotáhnout a začnou se projevovat výhodý torxů.

hodnocení

0x

V případě potřeby kvality a řádného upevnění vrutu TORX - když nasadíte na vrut aku/vrtačku, můžete vrut ulomit, ale nevymele se uvnitř - tj. lze ho kdykoliv dotáhnout nebo vyšroubovat bez nějakých potíží. Takový vymletý křížák se dá snad jen navařit nebo vybouchat majzlem

hodnocení

0x

Používám "křížové"Jsou levnější rozšířenější.Torx je lepší v tom že prostě nepřeskočí:)

stonek*
hodnocení

0x

Hornbach celkem agresivně prosazuje torxy, občas jsem tam nějaký koupil a je pravda že je s tim lepší práce, hlavně při práci s aku, šroub dobře drží sám na bitu a nemusí se tak hlídat osa při dotahování. Ale křížovým se nevyhybám. Řek bych, že u torxu se zápustnou hlavou je míň materiálu mezi hlavou a šroubovicí takže se snáz ukroutí.

hodnocení

0x

od doby, co jsem vyzkoušel torxy, tak jsem si snad sám křížové ještě nekoupil. Samozřejmě s nima občas dělám, ale hvězda u mě na plné čáře vede :)

hodnocení

0x
Řekněme si ale na rovinu, že křížový stačí na 99,5% aplikací. Bavíme se ale o kvalitních bitech i vrutech, ne o blátě z bauhausu.

dusger*
hodnocení

0x

Odpověď od Requied se mi líbí, jen bych dodal, že je potřeba vždy vybrat ten správný bit. Mnoho lidí (kupodivu i někteří profesionálové) neznají a nevidí rozdíl mezi bity (PH, PZ...) a po nich jsou právě výše zmíněné vymleté křižáky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]