Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výčepní zařízení v domácích podmínkách

Od: accur odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

plánuji do kuchyně pořídit výčepní zařízení - chalzení PYGMY 15. Sud bude umístěn v garáži, tj. o jedno patro níže. Délka trubek bude cca 5 metrů.

Zajímaly by mne dvě věci. Napadlo mne, jestli nebude potřeba používat větší tlak, protože pivo "musí překonat výškový rozdíl cca 3 m". Dále prosím o informaci, čím plnit, aby pivo vydrželo co nejdéle chutné. Sud bude v garáži klidu, teplota bude kolísat v závislosti na ročním období. Jak ovlivní teplota okolí sudu trvanlivost piva?

Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také záleží čím budete foukat jestli vzduchem tak to nevydrží ani 4 dny, CO2 nebo BIOGON? vydrží i měsíc.Akorát v těch 5m trubkách bude cca kolik piv?To by se mělo každý den vylít

hodnocení

0x

Jak ovlivní teplota chuť a celé pivo to nevím, ale vím, že 1bar = 10m výtlak (cca). Takže jde o to, jaký tlak bude kompresor dělat. Ale i ten nejlevnější pro domácí použití s 10l nádrží má přes 3bary.

mp*
hodnocení

0x

Tam bych hlavně řešil sanitaci pivního potrubí. Pivo máme rádi všichní (myslím teda mě a svoje soukmenovce). Ale zajištění jeho kvality není jen tak jednoduché. Docela dost domácích zařízení na točení piva pohoří na jejich údržbě. S tlakem by neměl být problém. Ale vezměte si, že každe pivní vedení je třeba čas od času sanitovat - t.j. čistit. Tak pivo vydrží nejvíce při nasycení CO2, ale to už může být krkanda, kompromisní řešení je Biogon (směs CO2 a dusíku)). Tam, kde vytočí sud piva dříve než za den tak se můžou vytahovat tím že je to jedno. Ale plak se stejně usadí. kdo si to umí ošetřit sám , ušetří, Kdo ne tak to taky není tak drahé.

mot
hodnocení

0x
poridit si do kuchyne vycep, to uz je pocinani zoufaleho alkoholika...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]