Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
plánuji do kuchyně pořídit výčepní zařízení - chalzení PYGMY 15. Sud bude umístěn v garáži, tj. o jedno patro níže. Délka trubek bude cca 5 metrů.
Zajímaly by mne dvě věci. Napadlo mne, jestli nebude potřeba používat větší tlak, protože pivo "musí překonat výškový rozdíl cca 3 m". Dále prosím o informaci, čím plnit, aby pivo vydrželo co nejdéle chutné. Sud bude v garáži klidu, teplota bude kolísat v závislosti na ročním období. Jak ovlivní teplota okolí sudu trvanlivost piva?
Díky.
Tam bych hlavně řešil sanitaci pivního potrubí. Pivo máme rádi všichní (myslím teda mě a svoje soukmenovce). Ale zajištění jeho kvality není jen tak jednoduché. Docela dost domácích zařízení na točení piva pohoří na jejich údržbě. S tlakem by neměl být problém. Ale vezměte si, že každe pivní vedení je třeba čas od času sanitovat - t.j. čistit. Tak pivo vydrží nejvíce při nasycení CO2, ale to už může být krkanda, kompromisní řešení je Biogon (směs CO2 a dusíku)). Tam, kde vytočí sud piva dříve než za den tak se můžou vytahovat tím že je to jedno. Ale plak se stejně usadí. kdo si to umí ošetřit sám , ušetří, Kdo ne tak to taky není tak drahé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.