Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení podkroví

Od: jarda63* odpovědí: 3 změna:

U švagra probíhá rekonstrukce střechy a podkroví. Stav je nyní takový, mezi krokvema foukaná izolace (žlutá), parozábrana (zelená). děláme přípravu na SDK. Švagr chce prostor mezi príčkou a střechou vyplnit vatou (obrázek první).

Má obavy, že prostor za příčkou bude chladný, jelikož pozednice není nijak zateplená. Pozednice je hranol 30x30cm.

Já tvrdím, že se bude srážet voda na parozábraně a navrhuji položít vatu jen na strop a mezi sádrokartony v příčce.

Co je správné?

Zateplení podkroví
Zateplení podkroví #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obávám se, že obojí je špatně. Neznám přesnou skladbu zateplení, včetně detailů, ale pokud je zateplení jen mezi krokvemi, máte spoustu tepelných mostů, a pruhované střechy dají za pravdu.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

Vzhledem k tomu, ža na obrázku (asi i ve zkutečnosti) je červená stěna slabá, je dobře zateplit jako na prvním obrázku.

Reaguji jen na to co vidím na obrázku, nikoliv jaká je skutečnost!

doplněno 06.03.16 20:54:

Po Vašem doplnění nelze nic dodat.

doplněno 06.03.16 21:04:

Parozábrana a další věci Vámi popsané, jsou špatně.

jarda63*
hodnocení

Je to sto let starý dům, červená stěna je 50cm cihla. Ty obrázky jsem drobátko odflákl. Ve zkutečnosi je červená zeď jen nějakých 30 cm vysoká.
doplněno 06.03.16 20:59: Nebude se na parozábraně srážet voda když bude s obou stran izolace?
doplněno 07.03.16 06:02: Tak nevím, napíšete zateplit podle prvního obrázku a potom, že je všechno špatně. Vím, že je zateplení jen mezi krovy nedostatečné, ale na to nesměřoval můj dotaz.Jak by tedy měl být zateplený prostor za příčkou?

Moje první věta zněla, obojí je špatně. Ze špatných řešení je lepší první verze.

Parozábrana musí být na teplé straně, tedy co nejblíže k interiéru, třeba pod sádrošem, nebo palubkami.

Jak mám mám odpovědět, když je vše s problémem ma vy to víte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]