Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pridelat drzak na akvarium

Od: martondra odpovědí: 14 změna:

Dobry den

potrebuji pridelat drzak na akvarium 120x60 vaha bude ze vsim cca 800Kg.Budu delat ram ktery bych chtel prisroubovat na zed.Udrzi mi to chemicka kotva?Podlaha je anhydrit

Dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když se udělá normální kovová konstrukce, tak to bez problémů na zeď pověsíte klidně i na normální hmoždinky.

Samozřejmě ta zeď musí být nosná a z nějakého rozumného materiálu.

martondra
hodnocení

Ano zed je nosna 25cm Ytong

Jak pridelat drzak na akvarium
ria*

Dobrý den, do toho bych asi jako lajk nešla - mám třístovku a už teď je vidět, že to podlaha nezvládá... natož takové konstrukce..

martondra
hodnocení

A co mate za podlahu?

ta přední noha tam neni schválně? takže celé to bude viset na zdi?

martondra
hodnocení

Posilam obrazek jak to bude

Jak pridelat drzak na akvarium #2
ar

Proč chcete rám věšet na zeď a neuděláte klasický rám a přední část obložit a udělat z toho skříňku? Kam schováte techniku v rámu dle výkresu? Co tam bude za ryby,že volíte výšku sloupce 60 cm? Jaká bude hloubka nádrže?Na té podlaze je lino nebo plovoučka?

martondra
hodnocení

Ram na zed chci povesit,protoze je tam anhydrit 20Mpa.Ano udelam skrinku budou tam jeste 2 nohy ve predu.Schvalne jsem je nekreslil kvuli tomu anhydritu.podlaha je plovoucka.rozmery akvaria budou 120x60x60.
ar

Když dáte pod rám OSB desku a bude vhodné zakončení noh rámu,aby se jekl nebořil do desky. nemůže to s podlahou nic udělat. To se na té ploše roznese. Nemusíte se mordovat s přiděláváním na zeď a hlídáním, roviny.

Já bych udělal klasický rám, do jeklu sezpodu zavařil matky a do nich šrouby na seštelování roviny a pod šrouby bych dal podložky s=5 150x150mm Celé bych to postavil na nějakou 20mm OSB(klidně i 22mm) a nemůže to nic udělat.

Jestli ta hloubka 60cm není kvůli tomu výklenku,ale nádrž bude vystrčená ven (jak je naznačeno na foto) udělal bych hloubku 70 a výšku jen 50-55. Pokud tedy v nádrži nebudou Skaláry a podobně vysoké ryby,které potřebují sloupec.

Na běžné hejnové ryby není potřeba tak vysoká nádž. Lepšeji se čistí a nepotřebujete silnější sklo. Na 60cm výšku to chce 12mm na 50 stačí 10mm sklo. Stejně je lepší dát na horní hranu (cca 1cm od kraje) výstužný (5cm) pásek, kam se pak položí krycí sklo.

martondra
hodnocení

Ja jsem myslel ze nosnost anhydridu je 220Kg/m2 proto ten ram chci uchytit i na zed.

Píšeš že pevnost anhydridu je 20MPa.

Jednotka MPa je poměr SÍLY v Newtonech a PLOCHY v milimetrech čtverečných.

Takže pevnost 20MPa je 20N/mm2 to je 2kg/mm2

Když budu dále přepočítávat, tak 200kg/cm2 = 20 000kg/dm2 = 2 000 000 kg/m2

To je meximální hodnota zatížení. Vůbec se nemusíš bát postavit podstavec na podlahu. Jediný co musíš udělat, je dát si práci s vyrovnáním konstrukce a rozložením hmotnosti přes podložky pod nohama.

Když tam dáš pouze čtyři nohy, tak konstrukce bude v prostředku prohýbat. Takže raději ještě středové nohy.

martondra
hodnocení

Mam tam tento anhydrit a podlahove topeni.Jak pisete ze to ma nosnost 2 000 000 kg/m2 to se mi nejak nezda.
doplněno 06.02.16 09:56:

profibaustoffe.com/...

doplněno 06.02.16 10:29: Polystyren pod anhydritem je Polystyren EPS 100-100 kPa

hodnocení

0x

800 kg? Pověsit na zeď? Kotvy to možná udrží, ale vydrží to cihly a celá zeď? *sok*

martondra
hodnocení

Cihle 800kg udrzi urcite.Bude to min protoze neco ponese i zem jak je beton.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]